Litvanac tuži Rakete!

NBA

Nakon tragičnog nastupa u poslednjoj utakmici playoffa kada su ih Spursi isprašili, Rocketsi se susreću s novim problemima. Osim očajne igre, katastofalnog zalaganja (pogotovo najveće zvezde) sada se još moraju boriti i na sudu.

Njihov bivši igrač Litvanac Donatas Montiejunas je odlučio tužiti Rocketse. Ukratko izbili su mu preko 30 miliona $ iz džepa. Donatas je bio restricted free agent, što znači da su Rocketsi mogli mečirati svaku ponudu koju dobije. Netsi su se javili i ponudili ugovor od 35 miliona $, no to je odlučeno da će Rakete mečirati.

Maknuli su nekakve bonuse koje se Netsi nudili, te je taj ugovor pao na 31 milion $. Donatasu se to nije svidjelo i nije se pojavio na pregledu prije početka sezone. Rakete su odlučil raskinuti ugovor s njim i sada je postao unrestriced free agenta.

Mogao je potpisati za bilo koji klub u NBA osim za Netse, jer u pravilima NBA lige stoji ako je ponuda mečirana igrač ne može preći u klub koji je poslao tu ponudu-u ovom slučaju to su Netsi. Kako nije htio igrati za Rakete našao se u pat poziciji. Odlučio se potpisati veteranski minimum za Pelicanse vredan 1,5 miliona $.

Odlučio je pokrenuti stvari i poslao je svoj slučaj na arbitražu. Prema zadnjim izjavama ova saga se približava kraju, te bi Donatas mogao biti isplaćen. U idućih nedelju- dve sve bi trebalo biti gotovo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*