‘Ratnici’ na krilima Chefa i Durantule iz ambisa do 1-0

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Noah Graham/NBAE via Getty Images)

Spursi nisu izdržali. Nakon sjajnog prvog dela u kojem su totalno razmonitirali Warriorse, na kraju su ispustili utakmicu. Nije bilo sreće u završnici, a s druge strane Curry i Durant su imali mirnu ruku i doneli vodstvo Warriorsima. Ključan trenutak utamkmice je bila nažalost jako loša stvar. Leonard je dva puta krivo doskočio i morao je izaći van, te se nije vraćao na parket. Nakon toga se Spursi raspadaju, Curry se raspucao i na kraju ništa od breaka.

Početak utakmice je bilo početno ispipavanje snaga. Igralo se koš za koš, a prvu veću prednost su imali Spursi. Durant je uzimao teške šuteve, dok se na drugoj strani raspucao Aldridge. Na kraju seriju grešaka rade Warriorsi, prvo Curry ishitreno uzima šut, da bi nakon toga ispustili loptu i dopustili LaMarcusu da zakuca na drugoj strani i donese Spursima 14 poena viška.

U drugoj četvrtini ista priča. Spursi su maksimalno stegli obranu, nisu dopuštali lagane šuteve, odlično su rotirali i prednost je samo rasla. Warriorsi nisu pogodili niti jednu trojku, a imali su čak 9 izgubljenih lopti u prvom delu. Osim toga odlično je radio i napadački skok Spursa, te uz raspoloženog Aldridgea i Leonarda odlaze na odmor s 20 poena razlike.

Drugi deo utakmice počinje u sličnom tonu kao i prvi poluvreme. Curry se ipak probudio i prednost se polako topi, no Leonard i dalje drži Spurse u igri. Onda se negde sredinom 3. četvrtine utakmica preokrenula. Leonard je nakon pogođene trojke iz ćoška prvo krivo stao i nagazio nekoga od suigrača s klupe. To je otresao, no nedugo nakon toga Zaza ulazi ispod njega posle šuta i Leonard je još jednom krivo doskočio na levu nogu. Istu nogu zbog koje je propustio i zadnju utakmicu s Raketama. Otišao je u svlačionicu i nažalost nije se vraćao do kraja.

Tu kreće neverovatan povratak Warriorsa. Napravili su seriju 18-0 kada Kahwia nije bilo na parketu. Počeli su pogađati izvana, pojačali presing na loptu i Spursi ništa nisu mogli kreirati. Prednost se istopila do kraja četvrtine. Do trenutka kada se povredio Leonard je bio uverljivo najbolji igrač na parketu. Osim što je imao sjajan šut, 11/11 s linije bacanja i 7/13 iz igre, bio je najbolji strelac i skakač u obe ekipe.

Ulaskom Murraya i Ginobilia Pop uspeva nešto dobiti u napadu, no Warriorsi i dalje stišću. Durant pogađa 10 poena zaredom i skroz približava Golden State koji je poveo koncem zadnje četvtine prvi puta nakon početka utakmica kada su imali 7-6. Nakon toga Manu i Anderson drže Spurse u igri, a Curry minutu i po prije kraja ponovo izjednačava. Posle toga Durant pogađa trojku i Curry još jedan šut s poludistance i Warriorsi imaju tri razlike 8 sekundi prije kraja. Nažalost junak prvog dela Lamarcus Aldridge je potpuno nestao u drugom, te promašio trojku vrednu produžetka. Mills hvata skok i fauliran je, te pogađa prvo bacanje. Drugo je promašio no od napadačkog skoka nije bilo ništa i Warriorsi su mogli početi slaviti.

Nažalost ovu utakmicu je odredila povreda Leonarda. Pop je dao pravu košarkašku lekciju Warriorsima, totalno ih zatvorio u prvom delu, te održavao prednost u drugom. Da se nijhov najbolji igrač nije povredio gotovo sigurno bi smo gledali slavlje Spursa, a ne Warriorsa. Nadigrali su Warriorse u svim segmentima i nadamo se da povreda Leonarda nije ozbiljna i da će se vratiti uskoro. Bez njega im se šanse svode na minimum.

Aldridge je na kraju bio najbolji strelac ekipe, zabio je 28 poena. Leonard je do povrede bio na 26 i 8 skokova. Sjajnu rolu još jednom je odigrao Manu Ginobili koji nas je podsetio na stare dane. Čak je imao i jedno zakucavanje na postavljenu obranu u ključnim trenutcima. Na kraju je ubacio 17 poena uz samo 3 promašaja.

Kod Warriorsa Curry i Durant su na kraju odradili posao. Chef Curry je ubacio 40 poena i bio je ključan igrač u preokretu. Kolega mu Durant je ubacio 34 i bio drugi strelac ekipe. Razočarao je Klay Thompson koji je za 11 šuteva ubacio samo 6 poena i ovde on sigurno može bolje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*