Šta to čini Spurse posebnima?

Da su Spursi drugačija franšiza od ostalih u ligi, a Pop drugačiji trener znaju svi u ligi. Imaju neverovatnu konstantu, diče se sjajnim izborima na draftu i odličnim sistemom. Zato su i sinoć bili tako blizu breaka i pobede protiv “Superekipe” Warriorsa. Njihovi izbori na draftu Leonard i Manu su dominirali, a videli smo i još jednu nadolazeću zvezdu i budući Popov projekt Dejontea Murraya.

Bivši igrač Spursa, Stephen Jackson odlučio je podeliti s nama tajnu šta to zapravo čini Spurse posebnom ekipom. On je osvojio naslov s njima 2003. godine, a vratio se u bivšu ekipe pred kraj karijere. Do dolaska kod Popa imao je dosta problema s disciplinom, a nakon ovog iskustva je bio drugi čovek. Otkrio je i zašto.

-“Pa ja sam primetio dve stvari. On (Gregg Popović) me naučio da shvatim košarku ozbiljno, to više nije igra, to je posao. Što znači da sam morao dolaziti u dvoranu svaki dan i raditi kao na poslu. Dolazim da postanem bolji, a isto tako da učinim i svoje suigrače boljima. Nije sve u meni. Drugo, priprema. Bio sam u dosta ekipa, ali niti jedna nije pripremljena kao Pop i Spursi.”- kaže Jackson.

Dodao je kako je za Leonardov napredak zaslužan najviše Pop. -“Ako ne pratiš njegove reporte i ne slušaš ga, nećeš igrati.”- kratko i jasno je dodao Stephen.

Videli smo tu pripremu i sinoć na utakmici protiv Warriorsa. Totalno su ih razvalili u prvom poluvremenu i do povrede Leonarda su bili puno bolja ekipa. Još uvek nema vesti kada se Leonard vraća, no verovatno propušta iduću utakmicu.

1 Trackback / Pingback

  1. Košarkaška besmrtnost Spursa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*