Hawksi biraju novog GM-a!

Atlanta Hawksi su nedavno otpustili svog dosadašnjeg GM-a Wesa Wilcoxa. Navodno je došlo do neslaganja s glavnim trenerom Budelnhozerom, najviše oko budućnosti Paula Millsapa. Bud ga je hteo potpisati pod svaku cenu, dok Wilcox baš i nije bio raspložen za tu opciju. Uz to nedavno je izjavio rastitičke komentare na okupljanju Hawksa. A znamo koliko su Amerikanci na to osetljivi.

Wes je u Hawkse stigao 2012. godine iz Cavsa i polako je napredovao do mesta GM-a. Bio je pomoćnik Ferryu koji je gledaj čuda morao odstupiti zbog rasističkih komentara. U dve godine pod njegovom paskom Hawski su solidno gurali. Jedna od većih odluka je bilo potpisivanje Howarda, koji se ipak nije najbolje snašao u Atlanti.

Yahoo Sports

Sada je mesto GM-a upražnjeno a Hawski su se okrenuli bivšim NBA zvezdama da popune njegovo mesto. Prvobitno se pričalo da bi možda Bud zauzeto to mesto, no on će se ipak baciti na ono što najbolje zna, treniranje ekipe. Među kandidatima su redom Joe Dumars, Chauncey Billups i Brent Barry.

Joe Dumars je već bio na ovoj poziciji u Pistonsima i pokazao se kao stručnjak za draft kada je birao našeg Darka Miličića kao 2.picka. Iako je doneo naslov prvaka godinu prije, verovatno će uvek ostati zapamćen kao čovek koji je izabrao Darka prije Wadea, Bosha i Mela. Ukupno je proveo 14 godina u Pistonsima i jedini je od trojice s iskustvom.

Nba.com

Drugi je također bivši igrač Pistonsa, sjajni play Billups koji je bio u toj šampionskoj ekipi Pistonsa. Ostao je još i Brent Barry, dobar deo karijere proveo u Spursima tako da verujem da zna kako pobednička franšiza treba izgledati. Obojica trenutno rade kao NBA analitičari.

Ostali kandidati su podpredsednik Rocketsa Gersson Rosas i direktor igračkog osoblja Knicksa Mark Hughes. Ovo leto ključ će biti sudbina Millsapa, tako da novog GM-a već u startu čeka jako težak zadatak. Novi verovatno max ugovor Paulu koji već ima 32 godine ili rebuilding i nekoliko gubitničkih sezona.

1 Trackback / Pingback

  1. Hawksi našli novog GM-a! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*