“Kelly! Kelly! Kelly!”

Twitter

Boston je u finalu Istoka, po prvi put nakon 2012! U sinoćnjem trijumfu nad Wizzardsima (115 – 105), za 4-3 u seriji, Celticsi su imali neočekivanog junaka. Ni Thomas ni Bradley, ni Horford ni Crowder, već – Kelly Olynyk!

Nakon što je u poslednjoj četvrtini dao trojku za dvocifreno vođstvo, TD Garden je počeo da izvikuje njegovo ime:

“Kelly! Kelly! Kelly!”

A Olynyk, je svojih 12 od ukupno 26 poena (što mu je rekord u play offu) postigao za 3 i po minute poslednje četvrtine, i tako doneo prevagu u trenucima kada se meč lomio. On je ujedno i prva rezerva Celticsa koja je postigla najmanje 25 poena u play offu nakon Eddie Housa kojem je to pošlo za rukom 2009 protiv Magica. Olynyk je šutirao 10 od 14 iz igre, sva četiri promašaja bila su van linije za tri poena. Imao je još 5 poena i 4 skoka.

 

 

Isaiah Thomas bio je najefikasniji kod Celticsa sa 29 poena, i podelio je 12 asistencija. Kod Wizzardsa je najefikasniji bio Breadly Beal sa čak 38 poena, sa kojima je držao Washington u životu sve do te četvrte četvrtine. John Wall završio je sa svega 18 poena, i loš procenat šuta (8 od 23) i 11 asistencije, uz 7 skokova.

 

 

Serija Bostona od 18-2 u poslednjoj četvrtini, koju je Thomas okončao trojkom za 94-81 čini se ključnom. No, Wizzardsi nakon timeouta serijom od 7-0 ovo stižu, i stižemo do neizvesne završnice. To je bio momenat koji je Olynyk čekao, i iskoristio.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*