Lebron nastavio dominaciju i doneo break !

Getty images

Cavsi su nastavili tamo gde su stali. Još jedna pobeda u nizu i trenutno su na 9-0 u ovom playoffu. Sinoć Kelti nisu imali šanse, Lebron je bio preraspoložen, Love je ubacio svoju kvotu (pa i više) i na kraju lagana pobeda za Cavse. Prošle godine su otvorili playoff s 10-0, a koliko su dominantni na Istoku govori i da u zadnje 2 godine imaju 33-4 protiv ekipa iz svoje konferencije.

Lebron je opet bio nezaustavljiv, ni Crowder, ni Smart, ni Bradley nisu imali rešenja za njega. Bio je nezaustavljiv 1 na 1, Kelti su retko pomagali i to je rezultiralo sa 38 Kingovi poena. Početak je odmah bio obećavajuć za Cavse. James je ubacio 15 poena u prvoj i Cavsi odmah dolaze do prednosti od 11 razlike.

U drugoj dionici pojačavaju gas i Lebron okružen s 4 šutera radi ogromne probleme. Vodstvo se penja na 26 razlike i tu je utakmica već bila gotova. Boston se mučio danas, promašili su 11 od prvih 14 šuteva, a u obrani je puštalo na sve strane.

-“Bili su bolja ekipa danas. Prvi su udarili. Igrali su više fizički od nas, to se ne smije ponoviti.”- izjavio je Thomas posle utakmice. Mali znak nade za Kelte je bio nakon koškanja između Smarta i Thompsona. Nakon toga Kelti rade 11-3 seriju, no Lebron brzo uzima stvar u svoje ruke i privodi utakmicu kraju.

Love je ugodno iznenadio i  postigao svoj carrer high u playoffu. Nakon samo 13,8 poena u prva dva kruga sinoć je eksplodirao sa 32 poena uz 12 skokova. -“Hteli smo ući jako u utakmicu i diktirati tempo igre. Nije samo do mene. Svi su prosleđivali loptu, pas nam je bio odličan.”- rekao je Love.

King James je na kraju završio sa 38 poena uz 7 asista i 9 skokova. Nastavio je svoju dominaciju ovim playoffom i kako se čini na Istoku mu nema ravnog. Thompson je predstavljao dosta problema za Kelte, te stavio 20 poena uz 9 skokova.

Boston je očajno šutirao, ništa ih nije išlo od ruke. Samo 2/16 izvana u prvom delu, a na kraju prvog dela su imali samo 35% šuta. Stevens će morati dobro sjesti i razmisliti ako želi zaustaviti Jamesa. Crowder i Bradley su ubacili svaki po 21 poen, a Thomas je stao na 17 poena i 10 asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*