Stranac u reprezentaciji Srbije?

KSS

Nedavno je KS Srbije organizirao kamp u Denveru, gradu našeg centra Nikole Jokića. Okupili su srpske igrače koji su trenutno na školovanju u Americi i tamo igraju košarku. Bilo na sveučilištu ili srednjoj školi. Od 20 igrača koji su bili na kamp dvojica su posebno zapala za oko.

Jedan je sin proslavljenog “Bananamena” Željka Rebrače, a drugi je Sebastijan Skoko. Ovaj drugi je oduševio svojim playmakerskim sposobnostima, a prema rečima američkih novinara sigurno je da će igrati u najjačoj D-1 diviziji. Sebastijan je tamnoput i prema sve sudeći mogao bi biti prvi “stranac” koji je obukao dres Srbije.

Sin je bivšeg košarkaša Zvezde, Dragana Skoke, koji se oženio za Amerikanku i sada živi tamo. Iako je Sale rezolutan što se tiče stranaca u srpskoj reprezentaciji (i u potpunosti se slažemo s njime) ovo je opet nešto drugo. Iako je tamnoput i čitav život proveo u Americi Sebastijan zapravo vuče srpske korene i tehnički niti nije stranac.

Igra na poziciji playmakera, ima 18 godina i trenutno je na Vermount akademiji,  a svi su puni hvale na njegov račun. -“Sebastijan ima visinu i znanje za dobro sveučilište . Odličan je u prodoru, šutira veoma dobro, ali ono što je posebno važno jeste da je vrlo inteligentan momak. Na prijemnom je sakupio preko 1300 bodova!”- poručio je novinar T.J. Kelly. Ukoliko se nastavi razvijati ovim putem Srbija bi mogla imati 2 “stranca” na mestu playa, Sebastijana i Stefana Penu koji je imao solidnu sezonu u Barceloni.

KSS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*