Kreće Final Four!

Večeras kreće završnica Eurolige u Istanbulu. Real Madrid, Fenerbahce, Olympiakos i CSKA su izborili završnicu. Prva utakmica kreće u 17.30, a sastaju je Olympiakos i CSKA. Nakon toga u 20.30 na teren izlazi domaćin Fener protiv Reala.

Olympiakos – CSKA

Grci su sezonu završili na 3. mestu u regularnoj sezoni. Pokazali su solidnu igru kroz sezonu, a na kraju su pokvarili malo dojam sa 3 poraza u nizu. Kolo prije su dobili Zvezdu na produžetak i praktički je izbacili iz Final Eighta. Najbolji strelci su starosedioci Printezis i dobri stari Spanoulis. Prvi je već jednom doneo Euroligu Olympiakosu, floaterom 2012. godine, a ove godine je na proseku od 12,9 poena. Spanoulis je i dalje verovatno najbolji u završnicama utakmice, a ove sezone je bio na 12,7 poena. U četvrtfinalu su izbacili Efesa u zanimljivoj seriji, trebalo im je 5 utakmica. Nakon početne pobede, Efes ih je iznenadio s 2 pobede, no brzo su se konsolidirali te na kraju izborili Final Four.

CSKA je regularnu sezonu završila na drugom mestu iza Reala. Počeli su sjajno sezonu, u prvih 13 utakmica su imali samo jedan poraz i to od Olympiakosa. Nakon toga pad forme i 3 utakmice zaredom gube, Fener, Zvezda i Real su bili kobni za Ruse. Nakon toga nastavljaju sa pobedama, da bi u četvrfinalu u 3 utakmice rešili Baskoniu. De Colo je opet bio najbolji igrač i strelac te je postizao 19,6 poena u proseku. Naš Miloš Teodosić je mučio muku s povredama, a čak je jedno vreme i nastup na Final Fouru bio upitan. No posle De Coloa je bio najbolji igrač i postizao je 16,2 poena uz 7 asista u proseku.

Real Madrid – Fenerbahce

Real je suvereno igrao kroz sezonu i na kraju zasluženo zauzeo prvo mesto u regularnoj sezoni. 7 poraza u sezoni, ali niti jednom nisu nisu izgubili 2 zaredom. Najveće iznenađenje je bila igra Luke Dončića. Verovatno budući prvi pick drafta dominirao je regularnom sezonom. Igrao je kao da ima već barem 10 godina iskustva a ne kao golobradi mladić. Postizao je 8,1 poen uz 4,5 asista u proseku i doneo je Realu neke bitne pobede. Najbolji igrač je uverljivo bio Sergio Llull za kojeg je malo koja ekipa našla rešenje. 16,4 poena uz 5,9 asista u proseku za španskog internacionalca. U četvrtfinalu su umesto Zvezde koja je ispala u zadnje kolu išli na Turke Darušafaku. Rešili su u 4 utakmice ovu seriju i tako izborili Final Four i još jedan pokušaj da uzmu Euroligu.

Obradović će na domaćem terenu pokušati doći do svog 9. naslova prvaka. Tek 5. mesto u regularnoj sezoni za ekipu punu naših igrača. Igrali su toplo- hladno no kada je bilo najpotrebnije igrali su sjajno. Pogotovo srpski reprezentativni bek Bogdan Bogdanović koji je prakitički sam rešio četvrtfinale protiv Pao-a. On je ujedno bio i najbolji strelac ekipe sa 14,5 poena u proseku. Bobby Dixon i Ekpe Udoh su također vrlo bitni kotačići u ovom timu, a Nikola Kalinić je startno krilo. On je u proseku imao 7 poena i 3 skoka. Fener je igrama u četvrtfinalu preuzeo ulogu laganog favorita na ovom turniru. Domaćini su, a i Bogdanu je veliki motiv da uzme najveći trofej u Europi prije nego se otisne “preko bare”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*