Cavsi najavili metlu!

Sinoć je postojala samo jedna ekipa u TD Gardenu. Cavsi su protutnjali Bostonom rekordnim prvim delom i ostavili Kelte u neverici. Čak 41 poen viška je bio na poluvremenu, a zabili su 72 koša što je rekord franšize. Uz to dolaze i do svoje 13 pobede zaredom u playoffu čime su se izjednačili sa Los Angeles Lakersima, koji drže NBA rekord.

Stvari nisu tako loše izgledale na početku. Iako je bilo puno grešaka u Bostonu držali su se na pristojnih 14 razlike nakon prve dionice. No onda stvari u svoje ruke preuzima Lebron. 22 poena ukupno u prvom delu, 7 od svojih 8 asista, te 3 blokade. Posebno je spektakularna bila ona na Bradleyu kada je podsetio na Finale NBA lige.

Iako je ova serije verovatno gotova Kelti su ostali bez Isaiaha Thomasa. Napustio je teren na poluvremenu i nije se više vraćao. Povredio je kuk koji je načeo protiv Wizardsa. Ubacio je samo 2 poena u ovoj utakmici i Cavsi su potpuno zaustavili najboljeg igrača Kelta.

Nakon odmora kalvarija se nastavlja. Cavsi igraju kao u prvom delu i prednost samo raste. Do kraja treće je bilo 46 razlike, a u zadnjoj su igrale sve rezerve. Boston je uspeo izbeći najgori poraz u playoffu ikada, izgubili su od Magica 47 razlike 1995. godine u prvoj rundi. Sada je bilo “samo” 44. Stevens je bio kratak i jasan posle utakmice. -“Ovaj poraz nas ne boli kao da je bilo 44 razlike. Ne želim sve nabaciti na jednog čoveka. Sjajno su igrali, a mi smo bili očajni.”-

Šampioni su nakon ovog meča zadovoljni, no i Lebron i Lue misle da tu još ima mesta za napredak. -“Mislim da imamo još jedan nivo više. Kako god da smo dobro igrali danas, mislim da postoje stvari koje možemo raditi bolje.. Nećemo ih sigurno podceniti, ali sviđa mi se put kojim idemo.”- izjavio je Lebron. Odigrao je neverovatno utakmicu samo 15 minuta nakon što su objavljeni službeni kandidati za MVP. Nije se našao na toj listi i morao je pokazati gde mu je mesto u ligi.

Lue se samo nasmijao kada je saznao tu vest, ali i on kao i svoj najbolji igrač, misli da ima mesta za napredak. -“To je jedna utakmice. Briga me i da smo dobili s 200 razlike. Sada idemo kući i nećemo se opustiti. Oni su i dalje dobra ekipa. Nisu džaba uzeli to prvo mesto na Istoku.”- rekao je Lue.

Na kraju je Lebron ubacio 30 poena uz 7 asista i postao je prvi igrač od Jabbara koji je ubacio najmanje 30 poena u 8 utakmica zaredom. Igrao je “samo” 33 minute i tu mu je najmanje u ovom playoffu. Osim njega opet je bio dobar Love sa 21 poenom i 12 skokova, a Kyrie je završio na 23.

Kod očajnog Bostona nitko nije iskakao. Thomas samo 2 poena, s tim da je to ubacio s linije bacanja. Najviše je zabio rookie Brown, 19 poena što mu je rekord karijere u playoffu. Iz petroke dvoznamenkasti su bili samo Bradley sa 13 poena i Horford sa 11 koševa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*