Ibaka doneo odluku?

Tom Szczerbowski / USA TODAY Sports

Toronto Raptorsi su ove sezone pojačali, doveli su Ibaku i Tuckera sve da skinu Cavse s trona. Nažalost rezultat po njih je bio gori nego prošle godine. No GM Ujiri je odlučio dati još jednu šansu nekim igračima. Prema zadnjim informacijama Serge Ibaka i Raptorsi su dogovorili produženje ugovora.

Serge je stigao pred kraj sezone u tradeu s Magicom. Izjavio je kako ne želi potpisati za njih, te su ga morali tradeat. Završio je u Kanadi i ovde pružao solidne igre. U 31 odigranu utakmicu ubacivo je u proseku 14,2 poena, te pružio nekoliko vrlo dobrih partija.

Dužina ugovora nije bila otkrivena no radi se o iznosu od oko 20 milona $ po sezoni. To znači da su Raptorsi gotovi sa potpisivanje free agenta prije nego je i počelo. Cap rooma više nemaju, što znači da P.J. Tucker menja ekipu na kraju sezone. Za Lowrya su im ostala bird prava, što znači da njega još uvek mogu potpisati, a ukoliko žele i Pattersona morati će preći granicu za luksuz.

Ujiri ovde neće stati. Iako ne može potpisati nikoga, aktivno pokušava tradeat Jonasa Valančiunasa no zasada nema zaintersiranih strana za njega. Carroll je također razočarao, nije opravdao svoj ugovor te će i njega pokušati razmeniti, da olakšaju cap. Za njega traže pickove drafta, te ćemo videti hoće li bivši najbolji GM lige uspeti nešto dobiti za njih dvojicu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*