Silver rešava gorući problem NBA lige?

U nekoliko poslednjih godina jedna od najvećih polemika i diskusija je bila odmaranje igrača tokom regularne sezone. Prvi je s tim počeo Gregg Popovich, a kasnije se većina trenera (bar oni koji igraju playoff) pridružila. Tako da smo ove godine gledali derbi Warriorsa i Spursa praktički bez 7,8 najbitnijih igrača.

Odmaranje je dosta pomagalo samim timovima, no za gledatelje (najbitniji deo NBA lige) nikako nije bilo zanimljivo gledati na terenu Dedmona protiv McGeea umesto Leonarda protiv Currya. No javio se poverenik lige Adam Silver, nešto posle draft lutrije i rekao kako ima rešenje.

-“Misilim da taj problem možemo lako rešiti. Odmaranje više glavnih igrača je za mene nepošteno, te se ne treba raditi. To se neće raditi, jer smatram da je dovoljno da odmaraš jednog igrača, a ne više njih. To nije pravedno prema navijačima i tvojim poslovnim partnerima.

Isto tako hajmo odmarati igrače na domaćem parketu. Imamo 41 domaću utakmicu kroz sezone, što znači da navijači imaju celu sezonu prilike gledati najbolje igrače. Pogotovo kada tim sa Zapada retko ide na Istok tako da navijači i nemaju baš prilike videti najbolje igrače. Ukoliko ga odmaraš kući, taj problem ćemo izbeći.”- rekao je Silver.

Ovo se čini kao neki kompromis koji bi mogao svima odgovarati. Na domaćem terenu možeš pružiti odmor najboljim igračima, dok u goste ideš u punom sastavu.

1 Trackback / Pingback

  1. Nba uvodi nova pravila - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*