Lakersi u borbi za još jednog superstara!

Mandatory Credit: Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Gotovo čitavu prošlu sezonu bio je aktualan trade Jimmy Butlera. Bullsi su u rasulu, uspeli su se podići nakratko u playoffu no vrlo brzo su se vratiti u realnost. Svađe tokom čitave godine unutar ekipe, nezadovoljstvo trenerom je zapravo i pokrenulo ove glasine. Najveći favoriti su bili Celticsi, no ipak na kraju nije bilo ništa od deala. Aingie obožava svoje pickove te je to verovatno bio kamen spoticanja.

No završetkom playoffa opet kreće trade sezona. Opet su aktualni transferi Paula Georgea i ostali nezadovoljnih zvezda. Kao i za njega glavi u priči kod Jimmya su Lakersi. Uzeli su 2. pick na draftu, te verovatno stiže Lonzo Ball a Lakersi mu odmah žele omogućiti konkurentnu ekipu.

Prema informacijama nude Luola Denga, D’Angelo Russela i 28. pick prve runde za Butlera i pick druge runde Bullsa. Sada je gotovo sigurno da dolazi Ball (iako nije ni bilo sumnje) te odmah žele napraviti mesta za novog playa. Pored Clarksona i Russela ne bi imao dovoljno minuta, a Lakersi su se odlučili za Jordana. On je i ove godine ulazio s klupe, te pružao solidne igre i to je verovatno razlog zašto su se odlučili za njega.

Pitanje je samo da li je ovo dovoljno za Bullse. Deng ima ogroman ugovor, a Russell se zasada nije pokazao kao igrač za najviše domete. Rubni Allstar u najbolje slučaju, iako ima potencijala za više. Ako ode Butler to gotovo sigurno znači da ode i Wade, te se nakon samo jedne sezone raspada “Velika trojka”. To bi značilo hardcore mode rebuildinga za momke iz Vetrovitog grada, a sada je samo na njima kojim putem žele ići.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*