“Ostani još jednu sezonu!”

Warriorsi su počistili Spurse u finalu Zapada, sa 4-0 u seriji, a sinoćna gostujuća pobeda ‘ratnika’ osim 65 poena koje su kombinovali Durant i Curry, ostaće upamćena i po ovacijama i (ne još povtrđenom) oproštaju jednog od najvećih neameričkih igrača u NBA, Manuela Ginobilija.

Nisu Warriorsi imali mnogo problema ni na ovoj utakmici koju su dobili sa 129 – 114, vodili su gotovo sve vreme, a Curry sa 26 poena i Durant sa 29 poena i 12 skokova bili su nezaustavljivi. Domaći su igrali bez Khawija Leonarda i treću utakmicu, a najefikasniji je bio Kyle Anderson sa 20 poena, dok je Ginobili meč završio sa 15 poena i 7 asistencija za 32 minuta.

U momentu kada je Ginobili napuštao teren, 2:25 minute do kraja, publika je poslala poruku – “Ostani još jednu sezonu! Ostani još jednu sezonu!”, a uz zagrljaje saigrača i čestitke trenera Popovicha Manu je dobio aplauz najboljeg igrača ‘ratnika’ Kevina Duranta koji je mnogo puta istakao da je Ginobili jedan od njegovih omiljenih igrača:

Manua su ovacijima ispratili domaći navijači:

Bilo da je zadnja utakmica ili nije, Manu je iza sebe ostvario sjajnu karijeru. Argentinac koji će u julu napuniti 40 odigrao je 15 sezona u NBA, 4 puta je bio šampion, 2 puta All Star, Argentinu je 2004 vodio do zlata na Olimpijskim igrama. Čak i u ovoj seriji doigravanja pokazao je kako se telo možda troši tokom godina, ali talenat i majstorstvo nikada.

U izjavi posle meča Ginobili nije jasno rekao šta je njegova odluka:

– Osećam da još mogu da igram, ali to neće biti najvažnija stvar kada budem odlučivao. Osećam da mogu da doprinesem, ali su mi potrebne dve-tri nedelje. Imam dve opcije – da nastavim da igram sport koji volim ili da se povučem i provodim više vremena sa porodicom koju volim, rekao je Manu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*