Spursi kreću u rebuilding!

Majstor svog zanata Gregg Popović će još jednom morati izmisliti svoju čaroliju. Kraj ove šampionske generacije je krenuo s Duncanom prošle godine, a kako se čini ove godine će i veliki Manu Ginobili završiti karijeru. Uz to Parker je ove sezone u velikom padu, a dodajmo tu još i novu povredu i čini se kako ni on neće više biti ključni igrač.

Ova ekipa je previše postala ovisna o Leonardu, bez njega su ih Warriorsi doslovno otpuhali s terena, te su se upalile lampice u Spursima. Nemaju više dovoljno jaku jezgru, zadnjih godina su izvukli dobre igrače s drafta no ne nekoga ko može preuzeti uzde ovog tima. Uz to Simmonsu ističe ugovor i moguće je da potraži sreću (čitaj novce) negde drugde, a uz njega mogli bi otići i Lee i Dedmon. To su već minimalno 4 igrača (uz Manua) koji bi mogli napustit Spurse. Zbog toga je portal Fadeaway World odlučio izabrati najbolje nesuperstar zamene za ove igrače.

Zamena za Manu Ginobilia

  • Joe Ingels

Bek Jazza se pokazao kao jedan od boljih šutera lige. Uz to je levak i igra vrlo inteligentno. Ne kažemo da može biti dobar kao Manu, no vrlo su sličan tip igrača. Protiv Clippersa je pokazao da može igrati i na najviše nivou. Iskustvo ima, šut je tu, obrana je solidna i to je već odličan početak za Popa.

  • Tyreke Evans

Rookie godine koji je nakon toga krenuo silaznom putanjom. Može li mu dolazak u Spurse oživiti karijeru? Različit igrač od Manua, no imaju neke sličnosti. Obojica imaju odličnu tehniku, Tyreke je također usavršio euro step, no Manu je nemerljivo bolji šuter. No verujemo da veliko telo, odličan dribling i dobar ulaz je sasvim dovoljno za Spurse. Uz to loša statistika u nekoliko zadnjih sezona mu je dosta srušila cenu, te bi ovo mogla biti jeftina kupnja.

  • Kyle Korver

Jedan od najbolji šutera u trenutno u ligi je pred kraj karijere. Iako u poznijim godinama Pacersi su osetili da Kyle još uvek može šutirati i to jako dobro. Pogodio je nekoliko trojki za redom i totalno razbio obranu. To bi mogao raditi i u Spursima. Manua nema, sigurno neće pružati sve što i Argentinac no Popu fali šutera, a teško da može naći boljeg od Korvera.

Zamena za Simmonsa

  • Justin Holiday

Većina igrača želi iz Knicksa pa verujemo da ni Holidayu ne bi bio veliki problem napustiti Veliku Jabuku, pogotovo ako ga Spursi budu zvali. Sličan igrač kao Simmons, doneo bi obranu, energiju i solidan šut. Na nekoliko utakmica je pokazao da može biti pouzdan izbor na bekovskoj poziciji, a za razliku od Simmonsa sigurno bi pristao na puno manju platu. Iako je Simmons bolji igrač, ako bude tražio previše Holiday se nameće kao logično rešenje.

  • Thabo Sefolosha

Iako već u poznijim godinama Thabo sigurno ima barem 2 vrlo dobre sezone u sebi. Još uvek je vrlo brz u obrani, a ove godine i šut mu je konstantan. Već je u playoffu bilo vidljivo da je na izlaznim vratima Hawksa, jer nije odigrao gotovo ništa, a prelaza u Spurse bi mu dao šansu za naslov. Pod stare dane bi mogao doći iz “Spursa Istoka” u prave Spurse, te pružiti Popu pouzdanu 3-D opciju izvana.

Mandatory Credit: Brett Davis-USA TODAY Sports

Zamena za Davida Leea

  • Amir Johnson

Johnson je neiskorišten u sistemu Kelta. Koriste ga kao zaštitnika obruča, što Amir jako teško može izvesti zbog manjka centimetara. U napadu se ne uklapa jer nije pouzdan šuter, a opet se ne mogu osloniti na njega u postu. Solidan je dodavač i odličan u obrani (kada igra na mestu četvorke), snažan i čvrst, vrlo sličan igra Leeu. Kako verovatno idu u lov na superstara da oforme napokon kompetentnu ekipu za najviše stvari, Amir bi lako mogao u potragu za novim klubom.

(AP Photo/Charles Krupa)
  • Brandon Bass

Iskusni krilni centar bi mogao dosta pomoći Spursima. Pouzdan šuter s poludistance, veoma jak i solidan obrambeni igrač. Sve što Pop traži u rotacijskom igraču. Isto tako mogao bi biti jako jeftni, jer trenutno je u Clippersima na minimalcu. Vrlo sličan igrač kao Lee, s tim da je Brandon ipak lošiji dodavač no ima i playoff iskustva te bi se Pop na njega mogao osloniti i u bitnim utakmicama.

Zamena za Dwaynea Dedmona

  • Jared Sulinger

Nekadašni igrač Kelta imao je kroz karijeru dosta problema s povredama. Povelika tjelesna težina je sigurno pridonela tome, a otišao je iz Raptorsa nakon manje od jedne sezone. Otpušten je kako bi se napravilo mesta za Ibaku, a odtada je Jared bez kluba. On je još uvek dobar igrač, samo da mu Pop izbaci iz glave da je šuter. Ima katastrofalne proseke izvana, no jako je velik te može napraviti dosta problema u reketu. Solidan je skakač i obrambeni igrač, te bi Pop od njega moga napraviti solidnog rotacijskog igrača, pod uvetom da izbegne povrede.

(AP Photo/Matt Slocum)
  • Roy Hibbert

Nisam njegov ljubitelj, 217cm visoko drvo koje posle Pacersa nije moglo nigde igrati. No centimetre ima, bio je Allstar, a u pravom sistemu još uvek može pomoći. Ako netko može napraviti sistem to je onda Pop. Kad je bio sidraš u obrani Pacersa bio je jako dobar, kao što smo rekli i Allstar. Dedmon je baš to u Spursima, obrambeni igrač za zatvaranje reketa, a Roy bi sigurno pomogao u tom segmentu. Uz sve to verovatno ga se može dobiti za minimalac.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*