Vratio se ‘ubica’ ratnika!

ESPN

Košarkaši Cleveland Cavaliersa pobedili su na svom terenu Boston Celticse sa 112:99 u četvrtom meču finalne serije Istočne konferencije, i tako poveli sa 3-1 u seriji.

Celticsi, koji su i ovu utakmicu igrali bez najveće zvezde Isaiaha Thomasa, ponovo su propisno namučili šampiona.  Da neće biti lako bilo je jasno već nakon prve četvrtini u kojoj je Boston stekao dvocifrenu prednosti (29:19), koju zadržavaju do kraja poluvremena (57:47).

Cavsi se bude u trećoj četvrtini, i na krilima Kyria Irvinga (koji je samo u ovoj deonici postigao 21 poen) preokreću rezultat (40:23 je bio rezultat ove deonice). U tim trenucima Bostonu je poptuno stalo najjače oružje – šut za tri poena i bilo je jasno da se neće još dugo moći nositi sa domaćinom.

Do trijumfa je Cavse vodio Kyrie Irving sa 42 poena, dok je LeBron James postigao 34 poena, a Kevin Love je imao double double učinak (17 poena i 17 skokova). Time su sa 93 zajednička poena na play off meču ušli u NBA istoriju:

Kod Bostona Avery Bradley je postigao 19, a Jae Crowder 18 poena.

Lebron je pružio ono što se od njega očekivalo u ovom meču iako je vrlo rano ušao u problem sa faulovima. Mnogi su u Clevelandu bili u šoku kada je Irving nezgodno stao na nogu protivničkog igrača, i iskrenuo članak, strepeći je povreda ozbiljna:

No, Kyrie se nije dao i pružio jednu od najboljih partija u play offu, i postigao svoja rekordna 42 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*