Kaznena petorka Ostatka sveta

U regularnom delu 2016 – 2017 sezone, na rosterima NBA ligaša nalazilo se 17 igrača koji su ponikli na našim prostorima.

Najviše ih je bilo iz Hrvatske (6), potom iz Srbije i Slovenije (3), Crne Gore i Bosne i Hercegovine (po 2 predstavnika), dok smo jednog računali kao našeg, jer je poreklom iz Crne Gore, iako nastupa za špansku reprezentaciju (reč je o Nikoli Mirotiću).

Svi su dobili priliku da igraju, sem Nikole Pekovića koji je zbog povrede propustio početak sezone, a u toku nje je objavio kraj igračke karijere.

U play offu su nastupila četiri igrača – dvojica iz Bosne i Hercegovine, Jusuf Nurkić (zbog povrede igrao je samo jedan meč za Blazerse) i Mirza Teletović (Bucks), Nikola Mirotić (Bulls) i Bojan Bogdanović (Wizzardsi).

Kakos u igrali i sa kojim statističkim učinkom pogledajte u ovoj analizi:

Naš i vaš sajt – Ostatak sveta – je kontinuirano pratio nastupe naših igrača u toku regularnog dela sezone, i na svakih 2 ili 3 dana objavljivao njihov rejting u formi Top5 igrača. Analirali smo njihovu igru, uzimali u ozbir njihovu individualnu statistiku, učinak tima, doprinos timskom uspehu… Od početka sezone, 26 oktobra 2016., do završetka regularnog dela 12 aprila, 2017.

U konkurenciji je bilo svih 17 igrača koji su ove sezone nastupali za svoje NBA klubove, a poene smo sabirali na osnovu njihovog plasmana. Prvoplasirani u Top5 dobijao je 10 poena, drugi je dobijao 7, treći 5, četvrti 3, i peti 1 poen.

Svakoga meseca na osnovu zbira sakupljenih poena, birali smo igrača meseca, a na kraju i igrača sezone. Pogledajte kako izgleda poredak:

Prisetili smo se i najboljih individualnih mečeva naših igrača u toku sezone. 6 triple double učinaka, najviše poena, najviše skokova, ubačenih trojki na jednom meču:

I to nije sve. Po svemu sudeći naredna sezona biće još zanimljivija, posebno zbog činjenice da će mnogo novih lica već ovoga leta pojačati NBA klubove, a jedan od igrača poniklih na ovim prostorima mogao bi biti i prvi pick na draftu 2018 godine!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*