Juancho: Nikola je najveći talenat u NBA!

Juan Hrnangomez je jedan od onih debitanata zbog kojih smo se prošle godine često osmehivali gledajući mečeve Nuggetsa. Dečački osmeh i još uvek početnički elan i motivacija, i želja za napretkom, bili su očigledni u njegovom slučaju. U velikom intervjuu za HoopsHype, Juancho je govorio o protekloj sezoni, o planovima za novu sezonu, i igrama za Španiju na EP.

Za nas je svakako najzanimljivija njegova ocena saigrača, Nikole Jokića, koji je po njemu imao izuzetnu sezonu u kojoj se probio, postao jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u NBA i franšizni igrač Denvera.

“Od prvog dana sam bio zapanjen Nikolom Jokićem. Iskreno, on je najveći talenat koji sam u životu video”, rekao je dvadesetjednogodišnji Španac. Hernangomes je pre dolaska u NBA ligu proglašen zvezdom u usponu Evrolige.

“Kada napreduije fizički i postane spremniji za celu NBA sezonu, biće jako, jako dobar. On je naš franšizni igrač. Može da ubaci 20 poena i uhvati 20 skokova, šutiraće trojke, podeliće 12 – 15 asistencija. Kada napad ide preko njega, kada je raspoložen i ima svoj dan naš tim ima veoma dobre šanse za pobedu. Zaista nam je potreban u sledećoj sezoni”, rekao je mladi reprezentativac Španije.

Jokić je drugu sezonu u NBA ligi počeo na poziciji krilnog centra u paru sa Jusufom Nurkićem na centru. Pošto se ta kombinacija nije ispostavila kao dobitna, trener Denvera Majk Maloun je od decembra Jokića počeo da ubacuje kao startnog centra. Jokić je to vratio sjajnim igrama, a na kraju je sezonu završio sa 6 triple double učinaka. Nažalost, ekipa se nije uspela vratiti u play off.

I Hernangomez i Jokić čine jezgru potencijalnih igrača Nuggetsa za narednu sezonu, Jokić je dokazao klasu a Juancho je bljesnuo nekoliko puta kada je dobijao priliku. Najbolji meč zajedno odigrali su u iznenađujućoj pobedi nad Warriorsima kod kuće, kada je Denver demonstrirao sav svoj potencijal:

1 Trackback / Pingback

  1. Nasmejana braća koja seju teror na Eurobasketu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*