“On je mešavina mene, Jordana, Kobea i Magica!”

Sporting News

Bivši NBA igrač, a sada Tv analitičar Shaq O’Neal je pun hvale za Lebrona Jamesa. Kada je Lebron prestigao Jordana i zaseo na prvo mesto svih vremena što se tiče broja poena u playoffu, Shaq je izjavio kako je Lebron mešavina 3 možda i najbolja igrača na svojim pozicijama svih vremena.

-“On je mešavina mene(Shaqa), Jordana i Magica Johnsona. Kao ja zato što je veći i jači od svih, kao Michael zato što može zabiti kada god poželi, a kao Magic zato što radi odličan posao razigravanja svojih suigrača. Takav je bio celu karijeru, čak i u srednjoj školi. Upoznao sam samo još jednu osobnu sličnu njemu, to je Kobe Bryant. Obojica su bili strašno posvećeni ostvarivanju ciljeva još od srednje škole. Samo su hteli biti jedni od najboljih igrača ikada.”- izjavio je Shaq.

Nakon toga probao je usporediti Lebrona sa samo jednim igračem, a izbor je bio ili na Magica ili na Oscara Robertsona. Najviše jer su obojica kao i Lebron bili sjajni dodavači ali i odlični scoreri. Ali svakako možemo reći da je Lebron dugovečniji od obojica i da dominira duži period.

Lebron je na sceni već 14 sezona, a ima samo 32 godine a i dalje je verovatno najtalentiraniji igrač u ligi. Big O je počeo padati u svojim 30-ima, dok je Magic nesretno pokupio HIV u svojoj 32 godini. Pokušao se kasnije vratiti sa 36 na leđima, no bilo je neuspešno. Lebron po svemu sudeći ima barem 2,3 godine igre na najvišoj razini ispred sebe. Što znači da nije samo Jordanov rekord ugrožen, već da bi mogao poskidati i još pokojeg Hall of Famera.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*