Spursi ispituju opcije!

Spursi su kroz zadnjih 20 godina najkonstantnija franšiza u ligi. Osvojili su 5 naslova u to vreme, a prosek pobeda im debelo prelazi 50%. Sada im sledi smena generacija. Počelo je Duncanom prošle godine, a sada će najverovatnije i Manu obesiti patike o klin. Uzeći u obzir da je Parker već ušao u svoje poznije godine, Pop mora tražiti nova rešenja.

Pisali smo već kako su zainteresirani za Paula, a sada su krenuli istraživati opcija kako ga uopšte mogu potpisati. Što zapravo neće biti nimalo lak zadatak.

Prva stvar što moraju da naprave je da oslobode cap space. Gasola moraju nagovoriti da ne iskoristi svoju player, te da napravi opt out i ako želi nazad potpisati ga za dosta manje novaca. Osim toga moraju se rešiti jednog max ugovora, a prema izvorima najbliži odlasku je LaMarcus Aldridge. Razočarao je u ovom playoffu, jednostavno nije podigao svoju igru na potrebnu razinu i struka Spursa je razočarana s njime.

Osim svih ovih rošada u svojoj ekipi morali bi nagovoriti i Paula da potpiše za dosta manje novaca nego što može dobiti u Clippersima. Najviše što Spursi mogu ponuditi je 152 miliona$ na 4 godine, dok bi mu u LA mogli ponuditi godinu dana duži ugovor i 205 miliona $. Možda se i ne čini kao veliki novci, no u vreme te zadnje godine Paul će imati 36 godina i sigurno neće moći dobiti još jedan ovakav ugovor.

Potpis Paul je još uvek pod velikim znakom pitanja. Nedavno je Rivers izjavio kako veruje da Paul sigurno ostaje, a opet s naše strane svi bi ga voleli videti ko Popa u Spursima. Hoće li im uspeti sve rošade pa da vidimo Paula u crno-belom dresu ostaje da vidimo do početka prelaznog roka!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*