Sjajna vest za Spurse

tony parker
SpursZone

Tony Parker planira još igrati košarku. Iako je zbog povrede propustio finiš sezona, a bio je podvrgnut i operaciji, Francuz namerava da se vrati za šest do osam meseci:

“Igraću svoju najbolju košarku kada se vratim u januaru 2018.,” rekao je Parker za francuski L’Equipe.

Kaže kako je osećaj kada je shvatio da je povređen bio samo jedan – frustracija.

Brz oporavak

Iako su prvotne prognoze govorile kako će Parker izbivati verovatno do januara, prema zadnjim informacijama mogao bi na teren već u novembru.

-“Nadam se da bih mogao nazad na parket već u novembru.To je sjajno jer nisam se trebao uopšte vratiti ove godine.”-izjavio je Parker.

Uspon forme

Parker se povredio tokom drugog meča polufinalne serije sa Rocketsima. Francuz koji već 16 godina igra u NBA ligi, nezgodnim doskokom povredio je koleno u četvrtoj četvrtini, a do tog trenutka ubacio je “raketama” 18 poena. O bolu i ozbiljnosti povrede dovoljno govori to da nije mogao da se osloni na nogu, odnosno da hoda uopšte.

Zbog povrede je Parker propustio ostatak play offa. Prema prvim izvešćima ima rupturu kvadricepsa, što je ipak bolje nego da je koleno u pitanju.

Ova regularna sezona mu je bila najslabija u karijeri još od prve godine u ligi. Beležio je samo 10,1 poen u proseku, no u playoffu je to podigao na 15,9 uz čak 52% šuta iz igre. Najbolju utakmicu je odigrao kada je bilo najbitnije i podsetio je na Parkera iz starih dana. To je bila odlučujuća 6. utakmica protiv Memphisa kada je ubacio 27 poena uz  asista.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Leonard spreman za šestu utakmicu ? - Ostatak Sveta
  2. Leonard se vraća za Warriorse? - Ostatak Sveta
  3. Pop u problemima - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*