Raspada li se velika četvorka GSW-a?

Warriorsi deluju moćno. U prvom meču finalne serije ubedljivo su savladali Cavse, i bez dileme opravdali ulogu favorita u ovoj sezoni. Ekipa sa četiri All Stara u timu ne samo da je favorit ove sezone već najavljuje dominaciju u godinama što dolaze. Ključni igrači – Curry, Durant, Thompson i Green u najboljim su igračkim godinama i po mnogima ono najbolje od njih tek dolazi.

No, veliku dilemu pa i bojazan za fanove tima iz Oaklanda predstavlja odluka najboljih igrača – Currya i Duranta – koji ovoga leta postaju slobodni agenti i spremni su da potpišu maksimalne ugovore. Pitanje je da li je to moguće u jednom timu, i ukoliko se to desi šta će biti sa ostatkom. Durant je nagovestio rešenje ove enigme, najavivši da je spreman ostati i za manje novca:

No, jedna druga zvezda mogla bi već ogova leta napustiti GSW. Za razliku od prethodnih sezona, Klay Thompson je ove godine pristao na ulogu epizodiste. Ofanzivno nije bio nikada lošiji, iako igrao odličnu odbranu što je u prvom meču i pokazao. Prošle godine u play offu postizao je 24,3 poena, a ove sezone je na 13,8.

Putem “Twittera” mu je poruku poslao i bek Portland Blazersa CJ McCollum koji veruje da bi ovo mogla da bude poslednja Thompsonova sezona GSW. Portland priprema ekipu za budućnost, Klay bi bio vrhunsko pojačanje za ovaj tim. Ko zna na šta je aludirao McCollum:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*