“Oterali su me jer nisam želio gubiti!”

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2015 NBAE (Photo by Adam Pantozzi/NBAE via Getty Images)

Lou Williams je jedan od najboljih 6.igrača lige. Sezone je počeo u Los Angeles Lakersima, a negde oko trade deadline je prešao u Rocketse i tamo im pružio odličnu podršku s klupe. Dok je bio u Lakersima bio je njihov najbolji strelac i praktički je sam dobio neke utakmice. U proseku je imao 18,6 poena, a nije počeo niti jednu utakmicu.

No zašto su se Lakersi odlučili treadeati svog najbolje strelca. Odgovor je zapravo vrlo prost. Lou Williams je odbio tankirati. Nedugo nakon tradea je objavio na svom twitteru izjavu kako ne želi igrati za pickove, već za pobedu.

-“Navijači zaboravljaju jednu stvar oko pickova. Taj pick je zapravo nečije mesto u ekipi. Nitko ne želi igrati za pickove, već za pobede.”- kratak i jasan je bio Lou. To i bio razlog tradea, jer Lakersi su bili druga najgora ekipa lige iza neprikosnovenih Netsa.

U NBA ligi je poznata situacija da ekipe tankiraju kako bi dobile što bolji pick. 76ersi su imali nekoliko očajnih sezona, da bi sad napokon počeli ličiti na ekipu. Naravno da je jasna situacija u kojoj nemaš dovoljno dobru ekipu za veće stvari, pa se želiš ojačati, no opet shvatamo i Williamsa. Veterani gube mesto u ekipi, a njima sigurno onda nije u interesu gubiti utakmice da bi na kraju izgubili i posao…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*