“Bio je 20x bolji od Tima Duncan!”

U nedavnoj emisiji “The Jump” na NBATV gostovali su Paul Pierce, Steph Jackson i Robert Horry. Horry koji je osvajao naslove s čak 3 različite ekipe odlučio je podeliti svoja iskustva oko svojeg prvog tima Houston Rocketsa. S njima je osvojio prva dva naslova u periodu Jordanovog umirovljenja. No Horry ne misli da bi išta promenilo i da se Najveći nije umirovio. -“Nema teorije da bi itko od njih mogao čuvati Dreama. Ponavljam još jednom, nitko ga ne bi mogao zaustaviti. Igrao sam i protiv Duncana, a Hakeem je bio jedno 20 puta bolji od njega.”-rekao je Horry.

-“Igrao sam s obojicom. Znam kako su igrali i na treningu i na utakmicama. Nemojte me krivo shvatiti, Tim je donosio radnu etiku na trening, no Hakeem je jednostavno bio jedan viši nivo.”- završio je Horry.

Uz Roberta Horrya i Kenny Smith je nedavno hrabro izjavio kako bi njegovi Rocketsi, koji su 1994. godine uzeli naslov, bez problema pobedili Jordana i njegove Bullse da se Mr. Air nije povukao. -“O itekako bi ih pobedili. Zapravo svi zaboravljaju da se Jordan vratio iduće godine. Nosio je broj 45. i tada su Bullsi ispali od Orlando Magica, koje smo im na kraju pomeli.”- izjavio je Kenny.

Rocketsi su tada bili jaka ekipa, predvođena Olajuwonom po košem te Casellom i Smithom izvana. -“Čak i da ih je Jordan doveo do 7. utakmice i pobedio na kraju, protiv nas ne bi imali šanse. Bili smo im nezgodni protivnici čak i onda kada su osvajali naslove. Protiv njih smo imali 8-2 tokom tih godina. Sigurno se ne bi uplašili.”- nastavio je Smith.

No Smith nije jedini igrač iz te ekipe koji je uveren da im Bullsi ne bi mogli ništa. Vernon Maxwell se u potpunosti slaže s Kennyem. -“Googlajte samo kada smo igrali protiv njih. Nisu nas mogli pobediti. Da smo 1996. godine prošli Seattle, u finalu bismo sigurno dobili Bullse. Samo da smo imali jednu priliku protiv njih u 7 utakmica. Želio sam to.”-

Podsećamo da su Bullsi osvajali naslove 3 puta zaredom od 1991. do 1993. godine predvođeni Jordanom i Pippenom. No posle toga je usledila šokantna izjava Mr.Aira da se povlači iz košarke. Tu priliku su iskoristili Rocketsi koji su predvođeni Olajuwonom uzeli 2 naslova zaredom. Hakeem je bio MVP 1993. godine, a oba puta je bio MVP Finala. Kako bi izgledala ta utakmica možemo samo zamišljati, no sigurni smo da bi bila borba do zadnjeg daha.

Open Source

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*