Juka na nedeljnom basketu sa klincima

Jusuf Nurkić odigrao je odličnih 20-ak utakmica za ekipu Portland Trail Blazersa. U februaru postao je član tima iz Oregona, a igrama koje je prikazao, ubrzo je osvojio srca publike u Portlandu.  Nurkić je s razlogom postao omiljen među navijačima. Ipak, zbog povrede ‘Nurk’ je morao završiti ranije sezonu. Već smo pisali kako se bosanska NBA zvijezda, oporavlja u Tuzli u Body Control centru, a nakon kraćeg odmora, ponovo smo ga zatekli u gradu soli ovaj put u veoma neobičnom i simpatičnom izdanju.

Nedjeljno popodne, Nurkić je proveo na košarkaškom igralištu “Telex” u centru Tuzle. Borbu pod koševima vodio je sa razigranim tinejdžerima. Bez rezultatskog imperativa, simpatična rekracija je protekla u veselom i opuštenom raspoloženju, a Nurkić je svojom pojavom uljepšao dan razigranih mladića te pokazao da  pored toga što je NBA zvijezda i veliki igrač, ujedno dobra i veoma skromna osoba.

Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/carsija/jednostavnost-nba-zvijezde-jusuf-nurkic-sa-tinejdzerima-u-tuzli-igra-kosarku-fotovideo/

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*