Selektor Đorđević u problemu?

GettyImages

Uskoro bi trebale da počnu pripreme za Eurobasket. Hrvatska, Slovenija i Bosna su već formirale svoje spiskove, dok se još uvek čeka spisak selektora Đorđevića. Na neke već zna da ne može računati, kao Stefan Marković koji se oprostio od reprezentacije, dok su sada na površinu isplivali novi možebitni problemi.

Gotovo svake godine izgleda reprezentacija na velikim smotrama kroje povrede. Ove godine Francuzi dolaze u jako oslabljenom sastavu, bez gotovo svih glavnih igrača, a sličan problem bi mogao imati i Đorđević. Svakako najveći minus bi mogao biti izostanak Jokića. Iako je dobio dopuštenje od Nuggetsa da igra na Eurobasketu, čini se da on nije siguran u svoj nastup.

Nedavno je izjavio da će morati dobro da razmisli hoće li se staviti na raspolaganje selektoru Đorđeviću. Imao je napornu sezonu u NBA, postao je glavni igrač franšize i čini se kako leto želi posvetiti odmoru i pripremama za iduću sezonu. Ali neka samo pogleda koliko mu je koristila Olimpijada, tako da Eurobasket kao prvi centar Srbije sigurno neće odmoći.

Uz njega pojavili su se i novi problemi. Nemanja Nedović je odigrao sezonu karijere u Unicaji. Zaradio je novi ugovor vredan preko 1,5 milona eura, no tokom sezone je imao dosta problema s povredama. Zbog toga je izjavio kako još uvek nije siguran za Eurobasket i da će ga verovatno propustiti. Baš zbog toga da se dobro odmori i da iduće sezone uđe potpuno zdrav u sezonu.

Istina, Nedović je bio daleko od petorke, no kako je odigrao ovu sezonu sigurno bi bio od velike pomoći selektoru, dok je Jokić već od neprocenjive važnosti za ekipu Srbije. Zasada nema konkretnih informacija, no izgledno je kako će ovaj dvojac ipak propustiti Eurobasket. Nadamo se da će se predomisliti, te da će Srbija biti u puno sastavu na Euru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*