Hladnokrvni Durant utišao the Land

NBA

Košarka polako postaje ona igra u kojoj 10 igrača izlazi na teren, a na kraju Warriorsi odnose pobedu. Treći meč finalne serije doneo je mnogo više uzbuđenja i neizvesnosti nego prethodna dva, no i pored izglednih šansi za trijumf i vođstva od + 6 tri minute do kraja, hladnokrvni Kevin Durant vodi Warriorse do serije od 11-0, nove pobede (118-113) i sada gotovo nedostižnog vođstva od 3-0 u finalu NBA:

Dakle, 45.3 sekunde do kraja Durant je hladnokrvno preneo loptu preko terena, namestio se na šut i poentirao preko Lebrona Jamesa i doneo vođstvo svom timu od 114-113 što se ispostavilo kao ključno. To su bili njegovi ključni poeni, ukupno je meč završio sa 31 poenom i 8 skokova, od čega je 14 poena postigao u poslednjoj četvrtini. Probudio se i Klay Thompson koji je na ovom meču osim odlične odbrane bio efikasan i u napadu (30 poena), dok je Curry završio meč sa 26 poena i 13 asistencija.

Warriorsi su sa 15 uzastopnih pobeda u play offu oborili rekord ne samo kada je NBA u pitanju, već i bilo koji od velikih profesionalnih sportova koji su popularni u Americi (bejzbol, američki fudbal, hokej).

Lebron je odigrao još jedan maestralan mečkoji je završio sa 39 poena, 11 skokova i 9 asistencije, na terenu ga nije bilo svega 109 sekundi, i u tim momentima Warriorsi kao da su dobili krila. Kyrie Irving je bio još maestralniji, lucidan u napadu meč je završio sa 38 poena i 6 skokova (ali 0 od 7 za tri), dok je JR Smith na kraju imao 16 poena.

1 Trackback / Pingback

  1. Novosti o Finalu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*