Pistonsi odustaju od udarnog dvojca?

Uprava Pistonsa nikako ne može biti zadovoljna ovom sezonom. Imali su veća očekivanja, što se tiče rezultata, a i što se tiče napretka ekipe. Prošle godine su ušli u playoff i tamo ispali od kasnijih prvaka Cavsa. Ove godine nisu uspeli izboriti playoff, te su završili na 10.mestu s negativnih 37-45 omjerom.

Stan je više očekivao od svojih igrača. Drummond i Jackson ne napreduju očekivanom brzinom, a Stan Johnson je totalno razočarao u ovoj sezoni. Nominalno prvi dvojac Pistonsa i udarni tandem Drummond- Jackson je od nedavno na trade blocku. Istražuju po ligi što bi mogli dobiti za njih dvojicu i to dovoljno govori o nezadovoljstvu uprave. Uz to odlučili su se pogledati šta im se nudi za njihov 12. pick na draftu. Žele za uzvrat dobiti nekog veterana i kreću u win now mod.

Drummond je ove sezone čak i popravio brojke. Bacanja je podigao sa mizernih 35,5% na 43,9% što je neki napredak. Na prosecima je od 14,7 poena i 13,9 skokova. To ga čini 2.skakačem lige iza Whitesidea. No ipak je Stan više očekivao od svog prvog centra.

Što se tiče Jackson on je u sezonu ušao povređen. Nije ga bilo prvi deo sezone, a u to vreme naš Beno Udrih je sasvim solidno odradio svoj posao da odmeni Reggiea. Kada se vratio polako je ulazio u igru, no već je prošlo dosta vremena a Reggie ne igra na svojoj razini. Ove sezone je tek na 15 poena 5,6 asista i 2,3 skoka u proseku. Značajni pad od prošle godine, što u Pistonsima nikako nisu očekivali.

Zasad nikakve glasine ne dolaze gde bi mogli završiti. Oko Jackson se spominju imena Rubia, Mudaiya, Holidaya no zasad ništa konkretno. Ukoliko se ovo zaista i dogodi, to bi moglo značiti dobre stvari za našeg Bobana Marjanovića. Pokazao je da se može nositi sa svima u NBA, što znači da bi bez problema mogao odrađivati ulogu rezervnog centra. Nekoliko je utakmica zaista bio sjajan, no Stan nikako da mu da priliku u kontinuitetu.

1 Trackback / Pingback

  1. Velika 'zverka' stiže u Boston! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*