Durant pun hvale za suparnika.

(Photo by Ronald Martinez/Getty Images)

Nakon osvojenog naslova i trofeja za najbolje igrača Finala Kevin Durant je gostovao u podcastu Billa Simmonsa u kojemu su razgovarali o nedavno osvojenom finali. Između ostalo na temu je došao i playmaker Cavsa Kyrie Irving.

Nedavno je igrao protiv njega i sećanja su mu još uvek sveža, pogotovo na utakmice broj 3 i 4 kada je Irving ubacio 38 i 40 poena. No izjava koja je sledila posle toga je iznenadila sve.  -“Mislim da je Irving bolji od Iversona. Ima bolji dribling od njega, tj tako mi se bar čini. No ne želim ništa loše reći o Iversonu, naravno.”- rekao je Kevin.

Slažemo se s Durantom da je Irving sjajan igrač i da ima verovatno najbolji dribling trenutno u NBA ligi, no da je bolje od Answera jednostavno ne možemo preći. AI je bio MVP lige, vodio je lošu ekipu Sixersa do velikog Finala i tamo praktički sam iznenadio Lakerse. Najjači su padali na njegov crossover, a Irving je u nekim utakmicama imao dosta problema pobeći i Thompsonu.

Zato se ne slažemo u potpunosti s ovom izjavom. Čak ne verujemo ni da će Irving ikada doći na razinu AI-a. Dok nije bilo Lebrona Irving je tavorio na dnu lige s ovim Cavsima, dok je Iverson bio nešto potpuno drugo u svojoj ekipi, a iskreno ne može se reći da je imao preterano dobre siugrače. Isto tako on je osvajao MVP naslove u doba prime Shaqa, Kobea, Duncana i Garnetta, a naslove za najboljeg strelca pored T-Maca, Cartera i ostalih sjajnih strelaca u to doba.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*