Zašto 15. jun Gregg Popovich voli više od drugih dana…

Sigurno najopoznatiji, po mnogima i najbolji, trener današnjice u profesionalnoj košarci, posebno je vezan za jedan datum – 15. jun! Na taj dan trener Gregg je uzeo dve od svojih pet titula sa Spursima. Dakle, jubilarni datum!

Prvi put to se desilo u sezoni 2002-2003, kada su Spursi dobili finalnu seriju protiv Netsa sa 4-2. To je poslednja titula koju su zajedno osvojili ‘Tornjevi blizanci’, Tim Duncan i David Robinson, a koji su na terenu izvojevali još i Parker, Bowen, Jackson, Ginobili, pa i današnji trener Warriorsa – Steve Kerr. Na drugoj strani Kidd, Jefferson, Martin i družina nisu imali šanse. Poslednju, četvrtu, pobedu Spursi su ostvarili 15 juna, 2003., 88-77 kao domaćini, a začinio je Tim Duncan triple doublom (21 p, 20 sk, 10 as), uz 8 blokada. Treba li pominjati da je Duncan bio MVP?!

Na isti dan, samo 11 godina kasnije, svodičili smo jednoj od najvećih magija u finalima NBA. Favorizovani Miami Heat, predvođen Lebrononom, Wadeom i Boshom, poklekao je pred Spursima (1-4) i zvezdom koja se rađala – Kawhiem Leonardom, koji je vodio svoj tim do neočekivanog trijumfa uz titulu MVP-a finala. Taj poslednji, peti, meč za 4-1 u seriji igrali su Spursi kući i dobili Heat sa 104-87. Kawhi je sa 22 poena i 10 skokova vodio svoj tim do iznenađenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*