Ainge zna šta će s pickovima!

Vidjeli smo prvi veći trade prije ovoga drafta. Možda malo i iznenađujuće Boston je odlučio tradeati svoj prvi pick na ovome draftu. On je sada u Philli, te će najveći potencijal ovoga drafta Markell Fultz završiti kod našeg Darija Šarića i ostatka Sixersa.

Za uzvrat su Kelti dobili 3.pick na ovome draftu, te pick prve runde iduće godine, koji će vrlo verovatno biti Top3. Njima dolazi pick Lakersa ili Kingsa, oba na koja Sixersi imaju pravo. To znači da bi Boston vrlo lako mogao završiti i sa 2 Top 3 picka iduće godine (podsećamo imaju i Brookylnov pick).

Iako je Fultz oduševio sve ekipe s kojima je trenirao, Ainge je izgleda vidio da on možda ipak ne bi doveo Boston na razinu više, te ga je odlučio unovčiti. Zadnjih dana je čak bila priča kako Boston niti neće izabrati Fultza tim prvim pickom već da će se radije odlučiti na krilo.

Prvi izbor im je Josh Jackson. Sjajna atleta s Kansasa koji je oduševio Boston svojim atletskim sposobnostima i igrom u obrani. Krilo sjajnih fizičkih predispozicija i odlične obrane još je uvek dosta limitiran u napadu, no solidan je spot up šuter i cutter, tako da bi Stevens sigurno napravio od njega pristojnog napadača.

Druga opcija im je možda i talentiraniji (u napadačkoj igri sigurno) Jayson Tatum. Krilo Dukea je drugačiji tip igrača od Jacksona. Njemu je napad na prvom mestu i ima sjajne scorerske mogućnosti. Može zabiti na 100 načina, a najviše ga uspoređuju s Melom. U obrani je solidan, dugačak je i ima brze noge što mu sigurno pomaže u igranju obrane, a Stevens će ionako to sve dotjerati na jedan visoki nivo.

Sve u svemu Boston izgleda da vrlo dobro zna šta radi. Iduće godine kao prvog picka pretpostavljaju DeAndrea Aytona, eksplozivnog centra, a to je upravo pozicija koja najviše fali Bostonu. Ove godine će dobiti izgleda još jedno potentno krilo, što im omogućuje trade i Smarta i Crowdera bez ikakvih posledica po rotaciju, a iduće godine dobijaju i centra. Uz Aytona tu je i naš Žižić koji je isto od sledeće godine u NBA ligi. Verujemo da će ovo biti i više nego dostojna konkurencija Cavsima i ostalim ekipama Istoka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*