Zahuktava se na trade pijaci

Što smo bliže NBA draftu to je sve više glasina oko mogućih tradeova. Prema zadnjim informacijama gotovo sve ekipe s vrha žele tradeati svoj pick, a u igri su ponovo neki Allstar igrači. Ovde ćemo imati pregled svih kako ostvarenih tradeova tako i glasina kojih ima jako puno ovih dana.

21 Jun, 2017

  • Raspad u Hawksima. Donedavno jedna od najjačih ekipa Istoka, čak proglašavana i za Spurse Istoka sada je u velikim problemima. Millsap je već ranije izjavio kako neće potpisati s Atlantom, već da će okušati sreću na tržištu slobodnih igrača. Sinoć su tradeali i drugog centra Dwighta Howarda i ne možemo reći da su se baš usrećili sa zamenama. Potpuno su razbucali ekipu, a prosto je neverovatno što su dobili zauzvrat. Za Teaguea, Korvera, Horforda i Howarda su dobili redom Dunleavya, Mo Williamsa, Bellinelia, Plummlea i po jedan pick prve i druge runde. Katastrofalan posao u Atlanti, a sada im se smeši i gubitak Millsapa. Hteli bi napraviti neki sign and trade za njega, da barem nešto izvuku i da ne ostanu praznih ruku za svog najbolje igrača.

  • Kako je objavljeno na sajtu kluba, Košarkaški klub Mega Bemax imaće tri kandidata na ovogodišnjem NBA draftu koji će biti održan u noći između 22. i 23. juna u Barklej Centru u Bruklinu. Naime, na ovogodišnji NBA draft su izašli krilo Mege Vlatko Čančar i centar Alfa Kaba, a automatski je zbog izlaznog godišta prijavljen i Ognjen Jaramaz.

  • Clippersi bi mogli ostati bez gotovo cele ekipe. Griffin, Reddick i Paul su free agenti, a izgleda kako Clippsi nemaju velike šanse da ih sve potpišu. Zato bi rado krenuli u rebuliding, a prva meta tradea je DeAndre Jordan. Iako su ga ponudili u nekoliko timova, najkonkretniji je bio razgovor sa Sunsima. Ponudili su im Jordana za Chandlera i 4. picka na ovogodišnjem draftu.

  • Nakon što je pokorio Izrael sa timom čiji je igrač, ujedno i suvlasnik, nekadašnja NBA zvezda Amar’e Stoudemire razmišlja o povratku u NBA. Smatra da sa svojim iskustovm i 34 godine može da bude izuzetno koristan NBA ligašima:

IMAMO TRADE! Kao što su i najavili Lakersi su odlučili tradeati svog prvog playa D’Angela Russella. Poslali su ga zajedno sa Mozgovom u Brookly Netse, a zauzvrat su dobili Brooka Lopeza i 27. pick Netsa u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta. Nakon ovoga sve je izvesnije da će Lakersi uzeti Balla na draftu ove godine, a uz to su krenuli u čišćenje capa kako bi iduće godine mogli potpisati Georgea i možda čak i Lebrona!

Tako se za samo četiri godine raspršio san o ‘velikim i strašnim Netsima’. Uz odlazak svih igrača iz tadašnje zvučne petorke, ni trener Kidd odavno više ne prima platu u Brooklynu:

Još jedan centar će u narednoj sezoni da promeni sredinu. Dwight Howard odlazi iz Hawksa, i to samo nakon godinu dana u klubu. Zauzvrat su dobili centra Miles Plumleea, šutera Marco Belinellia i 41. picka na draftu (Hawksi su ud DH dali i 31 picka).

20 Jun, 2017

Saga oko najboljeg igrača Bullsa nije dugo trajala. Jimmy Butler je odlučio, želi u Cavse! Javio je front officeu Bikova da naprave što je u njihovoj mogućnosti da se pridruži Irvingu i Jamesu u Clevelandu. Cavsi će morati uključiti i treću ekipu u trade, jer oni jednostavno nemaju dovoljno asseta. Ekipe koje se spominju su Lakersi i Sunsi.

2 bitna člana visoke linije Spursa su odbili svoje produženje ugovora. Iako je Gasol odbio produženje nada se potpisu novog, dužeg ugovora sa Spursima.

Osim njega i David Lee je odbio produženje, s tim da je on odlučio testirati tržište. Znači li to da se Spursi pripremaju za dolazak Chrisa Paula? Od slobodnih igrača ostali su još Patty Mills i DeAndre Dedmon. Ukoliko i Mills pristane na smanjenje plate, dolazak Paul nije nemoguć.

Dojučerašnja glavna nada Lakersa D’Angelo Russel je na izlazim vratima. Imao je dobru rookie sezonu, no nije pokazao preveliki napredak u drugoj, te ga se Magic želi rešiti, a za uzvrat želi još jedan Top 12 pick. Ciljaju na šutera Dukea Lukea Kennarda ili Gonzaginog Zacha Collinsa.

Još vesti i LA Landa. George je već izjavio kako će se gotovo sigurno pridužiti Lakersima iduće sezone, a Pacersi ga sada pod hitno žele tradeati. No od Lakersa neće dobiti puno. Magic ne želi dati niti svoj 2.pick na draftu, a ni Ingrama. Najbolje što mogu ponuditi je Clarkson, Randle i 28. pick na draftu, a ne verujemo da će to zadovoljiti čelnike Pacersa.

U Clevelandu se opasno kuva. Nakon odlaska dosadašnjeg Generalnog menadžera, Davida Griffina, u toku su pregovori za dovođenje nove, sveže, energije na ovu poziciju. Za sada najbolje izglede ima legenda Pistonsa Chouncey Billups sa kojim vlasnik Cavsa uveliko pregovara….

…no, to nije sve. Kako javljaju mediji i dobro obavešteni izvori Cavsi su bacili oko na još jednog superstara, u pitanju je Jimmy Butler iz Bullsa:

19 Jun, 2017

  • Iako je po završetku finalne serije i osvajanja novog prstena, Andre Igoudala najavio gotovo siguran ostanak u timu Golden Statea, prema poslednjim informacijama Iggy bi mogao potrežiti više prostora, ali i novca, u drugim klubovima. Zainteresovanih ima, a u redu stoje Utah Jazz, Los Angeles Clippers, Chicago Bulls, Minnesota Timberwolves i Atlanta Hawks. Mnogi smatraju da MVP finala iz 2015 godine ima još šta da pokaže. Obzirom na njegove igre, atleticizam i činjenicu da je uvek bio opasnost sa klupe Warriorsa ovo nije daleko od istine.

  • Sixersi su ozbiljni! Prema zadnjim glasinama sa NBA tržnice pokušati će ući u priču oko Kevina Lovea! Kako Cavsi i Pacersi pregovaraju već oko Georgea i gotovo je sigurno da će Love biti uključen u trade, Philla bi se htela uključiti i dovesti Lovea u tradeu između 3 tima! Nakon Fultza, ako bi uspeli dovesti i Lovea preko noći bi postali ozbiljni konkurenti!

  • Osim interesovanja za Georgea Lakersi bi mogli ići po još jedan pick na draftu. Osim svoga 2. picka žele još jedan u Top 5. Osim toga na trade bloku su Clarkson, Mozgov i Deng, s tim da je Magic izjavio kako za pravog igrača nitko nije nedodirljiv.

  • Mavsi su imali interni sastanak i  zaintersirani su za beka Wolvesa Ricky Rubia. Iako su tokom prošle sezone otkrili Ferrela, a Curry je imao solidnu sezonu i dalje im treba kvalitetno prvo rešenje na playmakerskoj poziciji. U slučaju da im ne prođe trade zainteresirani su za Francuskog beka Franka Ntilikinu.

  • Iako je zadnjih dana izjavio kako želi ostati u Pacersima i želi pojačanja, Paul George je obznanio kako neće produživati ugovor s Indianom koji mu ističe iduće godine. Što znači da sigurno napušta klub, možda čak već i ove sezone. Izjavio je kako se vidi u Lakersima, te bi ga lako mogli videti u zlatnom dresu Lakersa iduće sezone. Prema najnovijim informacijama, Cleveland je pokazao interesovanje za superstara Pacera, i navodno su pregovori u toku:

  • Nakon što su prikupili još resursa Ainge će izgleda krenuti po superstara. I to kakvog! Možda i najbolji fit u ovoj ekipi Bostona, Ainge ide po Anthony Davisa! Sjajni igrač Pelicansa bi se savršeno uklopio u ovu ekipu Kelta i sasvim sigurno bi postali ozbiljni konkurenti Cavsima na Istoku, a bome i Warriorsima. Prema poslednjim informacijima Celti su ponudili Avery Breadleya i zaštićeni prvi pick u narednoj rundi drafta za centra Pelicansa:

Lakersi pod vođstvom svoje legende, Magica Johnsona, imaju velike planove. Vratiti magiju u legendarni klub prvi je i najvažniji zadatak. A to će teško ići bez superzvezda. Kako najavljuje Fadeway World, LA Lakersi bi mogli biti izuzetno aktivni na ovom polju u naredne dve godine, kako bi sezonu 2018-19 dočekali kao apsolutni favoriti za titulu!

18 Jun, 2017

  • Službeno je! Boston je odlučio tradeati svoj prvi pick u Phillu, a zauzvrat će dobiti 3. pick ove godine, te pick Lakersa prve runde koji će verovatno biti Top3. Sada Boston ima čak 8 pickova u iduće 3 godine!

  • Boston izgleda nije toliko impresioniran Fultzom kao njegovi rivali iz LA-a te žele treadeati svoj prvi pick. U priči je ponovono Jimmy Butler oko kojega su već pregovarali s Bullsima.
  • Osim s Bullsima Kelti pregovaraju i sa Sixersima oko 2 njihova picka. Dobili bi 3. izbor ove godine, te još jedan pick prve runde iduće godine za naravno prvi izbor na ovogodišnjem draftu.

  • Krećemo s Lakersima. Magic bi silno hteo doći do Fultza koji je oduševio struku na nedavnom treningu. Rekli su kako još od Kobea nisu bili toliko impresionirani i sada su ušli u pregovore s Bostonom oko njihovog prvog picka. Nude Randlea i svoj 2. izbor za Bostonov prvi.

7 Trackbacks / Pingbacks

  1. Rocketsi u trci za free agente - Ostatak Sveta
  2. Butler se predomišlja! - Ostatak Sveta
  3. Mock draft 2017.! - Ostatak Sveta
  4. Dvojac iz Clippersa postaju free agenti! - Ostatak Sveta
  5. Teodosić odlučio? - Ostatak Sveta
  6. NBA Trade 2017: Sve na jednom mestu! - Ostatak Sveta
  7. Oprostio se titulom, dominacijom i homofobnim izjavama - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*