Mock draft 2017.!

Basketballinsiders

Večeras nas očekuje NBA draft. Ova generacija je prema mnogima jaka gotovo kao on 2003. godine kada smo dobili Lebron, Mela, Wadea i Darka Miličića. Kroz NCAA turnir, a i sezonu u Europi dobili smo mnoštvo kvalitetnih igrača od kojih zasada iskače samo jedan. To je Markell Fultz. Posle njega sledi repertoar kvalitetnih pojedinaca kao što su Jackson, Ball, Tatum i ostali, a već smo videli jednu blockbuster zamenu. Kelti su prepustili Fultza Sixersima i sada na trećem mestu vrebaju još jednog člana jezgre. Sva trade dešavanja i rumore možete pogledati ovde i ovde , a mi krećemo na naše predviđanje kako će večeras proći ovaj draft!

1. pick – Philadephia 76ers

Markell Fultz – Washintgon State

Usporedba – James Harden

Markell je najbolji igrač na ovom draftu. Gotovo da nema mane u igri. Odličan je šuter, sjajno kreira iz pick n roll igre, te je dobar finišer na obruču. Iako je igrao na slabom sveučilištu to ga nije sprečilo da pokaže svoj puni potencijal. Zasada najslabiji deo njegove igre je obrana, no izuzetno je snažan i brz na nogama te po svemu sudeći to ne bi trebao biti problem. Sixersi su s njim mirni na pozicija beka, te su sigurno uzeli buduće Allstara.

2. pick – Los Angeles Lakers

Lonzo Ball – UCLA

Usporedba – Jason Kidd

Već ptice na grani pevaju o familiji Ball i najstarijem bratu Lonzu. Momak je preporodio UCLA i napravio od njih najbolju napadačku ekipu u NCAA. Ima odličnu visinu, sjajno barata loptom i ima neverovatno viziju. Obrana je na dobrom nivou a jedina slabost mu je šut. Iako pogađa s velikim postotcima čak i iz driblinga mehanika šuta je u najmanju ruku upitna. Jako čudan izbačaj je nešto što bi mu moglo smetati u NBA ligi. Iako je bilo sumnje hoće li ga Lakersi uzeti, kada su tradeali Russella u Netse sve je postalo jasno. Lonzo ostaje u LA i pridružuje se Lakersima.

3. pick – Boston Celtics

Jayson Tatum – Duke

Usporedba – Carmelo Anthony

Verovatno najbolji napadač na ovome draftu. Klasično odlschool krilo koje nedoljivo podseća na Mela. Odličan u postu, mekane ruke i dovoljno brz da napadne iz dribilnga. Imao je dobru sezonu na Duke-u te je delomično opravda hype iz srednje škole. Iako se dosta pričalo kako će u Kelte otići Jackson, prema zadnjim informacijama birati će Tatuma. Što znači da biraju napad prije obrane.

4. pick – Phoenix Suns

Josh Jackson – Kansas

Usporedba – Jimmy Butler

Ovde će Sunsima pasti poklon s neba ukoliko s 4.pickom stignu do Jacksona. Najbolji allround igrač na draftu. Strašan obrambeni igrač, pun energije, no izuzetno inteligentne igre. Odličan je dodavač, a jedina mana mu je šut, no pokazao je napredak u zadnjoj sezoni. Veliki je radnik, i na terenu i izvan njega, što znači da taj šut neće dugo biti njegova boljka.

5. pick – Sacrametno Kings

D’Aron Fox – Kentucky

Usporedba – John Wall

Još jedan sjajan bek s Kentuckya. Nedoljivo podseća na Johna Walla. Neverovatno brz, sjajan u tranziciji, a kao i Wall muči muku sa šutem (iako je Wall dosada i to rešio). Na otvorenom terenu mu nema premca, sjajan je obrambeni igrač, klasičan moderni NBA play kao Rose, Westbrook ili već spomenuti Wall. Kingsima fali bek i Fox bi im mogao idealno leći, samo da Divac jednom ne izabere visokog igrača.

6. pick – Orlando Magic

Malik Monk – Kentucky

Usporedba – Jamaal Murray

Iako je po službenim mockovima Monk ispod, ovde se radi o najboljem šuteru na draftu. Ostali prospekti kao Smith JR, Isaac su nešto što Magic već ima u Paytonu i Gordonu, no fali im šuta. Hezonja je prespavao sezonu, a kada ti je Fournier prvi bek šuter onda nekoga kao Monka ne smije propustiti. Osobno mi je ovo najdraži igrač na draftu, neverovatno je kako ima brz prvi korak, s lakoćom se rešava svog čoveka, a i strašan je šuter. Osim Murraya napamet pada usporedba s Allanom Houstonom. Ima potencijal da odmah krene trpati u NBA ligi, a pokazao se i kao clutch igrač. Na Final Fouru protiv NC ga nije bilo nigde čitavu utakmicu, a onda je na kraju zabio sve što je bacio i umalo doneo pobedu svojoj ekipi.

7. pick – Minnesota Timberwolves

Jonathan Isaac – Florida ST.

Usporedba – Chris Bosh

Uz Jacksona najkompletniji igrač na draftu, samo za razliku od njega Isaac je unutarnji igrač. Može pokriti četvorku i peticu, a u nekim slučajevima čak i trojku. Radi bukvalno sve na terenu, a sjajan je obrambeni igrač. Baš onako kako Thibs voli. Mogao bi odlično zaokružiti petorku Wolvesa te s Townsom činiti jedan od najboljih frontcourtova lige u budućnosti. Najviše treba raditi na šutu i driblingu, no i to je već sada na solidnoj razini, dok su sve ostali stvari vrhunske.

8. pick – New York Knicks

Dennis Smith JR – NC State

Usporedba – Baron Davis

Jedan od najboljih 1 na 1 igrača s ovog drafta. Izuzetno snažan i eksplozivan bek bio je zvezda u srednjoj školi. Igru je odlično preneo i na sveučilište. Odličnih je fizičkih predispozicija, te je vrlo dobar šuter. Mogao bi vrlo lako postati franšizni bek, odličan je u oba smera, a pokazao je i liderske kvalitete na NC Stateu. Samo da ostane zdrav i imamo sigurno Allstara.

9. pick – Dallas Mavericks

Lauri Markkanen – Florida ST.

Usporedba – Ryan Anderson

Taman kada Dirk ode u penziju Mavsi bi mogli imati njegovu zamenu. Lauri je identičan igrač kao Dirka, samo što verovatno nikada neće dohvatiti visine koje je Njemac postavio. Sjajan šuter, jedan od boljih na drafu, i uz to može spustiti loptu na parket. Kada to učini igrač od 213cm odmah je zanimljiv prospekt. Jedini problem je igra u obrani, preslab za centre, prespor za krila, no napadačkom igrom to može nadokaditi.

10. pick – Sacrametno Kings

Frank Ntilikina – Francuska

Usporedba – Dante Exum

Prvi europski prospekt bi mogao završiti u Kingsima, tako da bi na ovom draftu mogli rešiti svoju vanjsku liniju Izuzetno visoki i snažni francuski play ima sjajne fizičke predispozicije. Ogroman raspon ruku i sjajan odraz. Odličan je pick n roll igrač, a šuterski je na solidnoj razini. Igrao je dosta dobro u francuskoj ligi, a posle Foxa i Smitha najbolji je playmaker na raspolaganju, a to je deficitarna pozicija u Kingsima.

11. pick – Charlotte Hornets

Donovan Mitchell – Louisville

Usporedba – Norman Powell

Donovan je jedan od igrača koji je oduševio skaute na predraft treninzima. Imao je najveći izmereni odraz od svih igrača, a na Louvilleu kod Pitina je bio njegov glavni napadač. Solidan je šuter, a kada to uparite s sjajnim fizičkim predispozicijama dobijate izuzetno zanimljivog igrača. Svake godine je napredovao na sveučilištu što znači da ima izvrsnu radnu etiku, a Hornetsima bi sjajno legao. Mogao bi doći na sličnu razinu kao Kidd Gilchrist u obrani, s tim da je već sada puno bolji napadač.

12. pick – Detroit Pistons

Luke Kennard – Duke

Usporedba – Wes Matthews

Pistonsima je glavna boljka šut, a Kennard je jedan od najboljih šutera na draftu. Nažalost više od toga teško može pružiti. Imao je problema u na sveučilištu sa kreiranjem šut, što će još više doći do izražaja u NBA, no Pistonsima nužno treba netko da rešeta izvana, a Kennard bi mogao biti taj. Nije pedigre kao Reddick koji je s istog sveučilišta, no mogao bi imati karijeru sličnu njemu.

13. pick – Denver Nuggets

OG Anunoby – Indiana

Usporedba – DeAndre Jordan

OG je obrambena zver. Sposoban braniti sve pozicije na terenu od 1-5, a takvi igrači su uvek na ceni. Nuggetsi se muče u obrani, Faried je na izlaznim vratima a idealna zamena bi mogao biti OG. Imao je operaciju koljena i to bi možda moglo uplašiti neke ekipu, a uz to u napadu je čovek manje. No ovakvu obrambenu zver je šteta propustiti, kada bi u Jokića i bandera mogla ubaciti koji koš.

14. pick – Miami Heat

Zach Collins – Gonzaga

Usporedba – Cody Zeller

Iako im centar nije potreban Collins će teško ispasti iz lutrije i trebao bi po ovome biti najbolji dostupni igrač. Odlične centarske tehinke, te atletičan igra a cenu si je podigao dobrim nastupom na March Maddnesu. Solidan je bloker, te bi s Whitesideom mogao činiti neprobojan blok pod košem.

 

Ostali: Od ostalih igrača vredi spomenuti i NCAA šampiona Justina Jacksona koji se pokazao kao odličan obrambeni igrač i čovek koji zabija kada je najpotrebnije. Također centri poput Adebaya, Leafa, Rabba će sigurno biti birani u prvoj rundi. Vredilo bi još izdvoijiti i europske proskpekte kao što su Njemac Hartstein, te izuzetno zanimljiv Latvijac Pasecniks koji ima gotovo 220 i podseća na Porzinigsa.

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*