Raspad u Clevelandu?

Nakon što smo jučer prošli ekipe koje su najbolje prošle na ovogodišnjem NBA drafta sada je red da prođemo i drugu stranu medalje. Za razliku od Kingsa ili Sixersa ove ekipe sigurno neće biti bolje u idućoj sezoni, barem na osnovu onoga što smo videli u Barclays Centru.

Chicago Bulls

#7 Lauri Markkanen

Trade

Bulls – Zack Lavine, Kris Dunn, 7.pick

Wolvesi – Jimmy Butler;  16. pick

OCENA   1

Teško da je moglo gore po Bullse. Prvo su izgubili najboljeg igrača, dobili solidne stvari za uzvrat (iako je moglo puno bolje) da bi onda na kraju tim 7.pickom izabrali Finca Markkanena. Ne kažemo da je Lauri loš igrač, sigurno je Top 10 na ovom draftu, no u svom rosteru već imaš isti tip igrača u Mirotiću. Lauri je kao i Nikola loš u obrani, spor na nogama, dok to sve nadoknađuje dobrim šuter. Istina, to je bila najveća boljka prošle sezone, no obojica nikako ne mogu igrati zajedno. U obrani bi bio preveliki propuh, verovatno bi svaka od 29 ekipa u NBA iskoristila lošu obranu pod obručima ako ih Hoidberg odluči upariti. Dobili su 2 beka, Lavinea i Dunna, no Zack se još uvek oporavlja od teške povrede, a svakako ako ode Rondo nemaju adekvatne zamene na bekovima. To je jasno pokazala serija s Keltima kada su neverovatno pali nakon Rondove povrede. Loš izbor čisto zbog koncepcije, a uz to dali su i svoj pick Wolvesima koji su ga ruku na srce iskoristili puno bolje nego Bullsi svoj pick.

Cleveland Cavaliers

OCENA –

Cavsi su bili bez picka na ovome draftu, no mogli su kao Warriorsi reagirati i priskrbiti si barem nešto pri kraju druge runde. Ostali su bez GM-a i čini se kako se ova ekipa raspada. Lebronu ovo nije dobro leglo, daju najviše novaca za plate u ligi tako da free agenti ne dolaze u obzir, a videli smo ove sezone da ovaj roster jednostavno nije dovoljno dobar da sruši Warriorse. Ne kažemo da bi neki pick pri kraju druge runde promenio stvari, no na ovakvom draftu sigurno su mogli naći boljeg člana rotacije od Jonesa, Tavaresa i ostalih koji popunjavaju klupu Cavsa.

 

Miami Heat

#14 Edrice “Bam” Adebayo

OCENA   2

Riley je inače majstor drafta no ovaj puta je zakazao. Adebayo je bio odličan high school igrač, no kao što to često biva bio je fizički puno jači od konkurencije i zato je dominirao. U pokretnom napadu Kentuckya se nije baš najbolje snalazio. Dosta često su ga tražili na low postu no jednostavno zbog manjka tehnike nije uspešno preneo igru na NCAA nivo. Istina dobar je u obrani, jako je pokretan i skočan no takvog igrača već imaju u Whitesideu. No potrošiti lottery pick na under size centra koji nema gotovo nikakvu napadačku igru nije pametan potez.

Detroit Pistons

#12 Luke Kennard

OCENA   3

Luke Kennard je odličan šuter tu nema spora, no 12. pick je ipak malo previše. Mučio se protiv NCAA konkurencije da si iskreira svoj šut, nije pokazivao nikakave znakove dominacije protiv jačih ekipa, a to će biti još više izraženo u NBA ligi gde su obrambeni igrači nemerljivo bolji. Uz to Kennard je loš obrambeni igrač, verovatno nikada neće biti ni blizu recimo Reddicka koji je također došao u NBA s Dukea. Na to je verovatno Stan ciljao, no Kennard jednostavno ne uliva poverenje da može trpati 15-ak poena po večeri s nekim velikim postotcima. Ako ga još uz to moraš trpiti i u obrani, dolazimo do zaključka da su Pistonsi mogli puno bolje.

Indiana Pacers

#18 TJ Leaf

#47 Ike Anigbogu

#52 Edmond Sumner

OCENA  3

Pacersi se trenutno nalaze u jako nezavidnoj situaciji. Glavna zvezda je već rešila da napušta klub i na ovom draftu su se morali voditi s tom misli. Umesto toga uzeli su dva igrača koji odlično pašu uz Georgea, no nikako nisu potencijal da budu vođe franšize. Leaf je solidan igrač, strech visoki koji ima dosta dobre fizičke predispozicije no nekako mislimo kako je već dosegao svoj max. Kada već gube Georgea trebali su malo više riskirati i uzeti nekoga s većim potencijalom. Okej, Leaf je sigurna stvar i dobar igrač, no koliko može napredovati u budućnosti? Sada kada nema Paula trebali su barem pokušati pronaći njegovu zamenu, nekoga tko bi mogao voditi novu ekipu. Nažalost ni Leaf ni njegov kolega s UCLE Angibogu to nisu u stanju.

1 Trackback / Pingback

  1. Zen Master na izlaznim vratima Knicska?! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*