‘Neželjeno dete’ tradea

Sports Illustrated

Polako se smiruju strasti posle NBA draft večeri. Ekipe su dobile nove igrače i sada mogu početi konkretne pripreme za iduću sezonu. Kingse, Sixerse i Wolvese slobodno možemo proglasiti pobednicima draft večeri, a u idućim danima kreće ludilo potpisivanja slobodnih igrača. Uz to može se očekivati i pokoji blockbuster trade, a najbliže odlasku su Paul George i Kristap Porzinigis.

No, zanimljivo je da se najviše trade kombinacija javlja upravo na relaciji Cavsi – Pacersi, gde se prave i razne opcije za dolazak Paula Georgea u Cleveland. No, kako god da se okrene kombinacija problem se zove – Kevin Love. Krilni centar Clevelanda, sa svoja 22 miliona plate, i statistiku koja nije loša (19 p, 11.1 sk, 37 % za tri) no daleko od Loveovog potencijala, za sada je zainteresovao samo – Nuggetse.

Utisak je da je Love odigrao finalnu seriju lošije, i da je upravo on trebalo da bude ‘x’ faktor finala, ali da je u većini mečeva zakazao. No, njegov prosek od 14.3 poena i 12.8 skokova za 32.5 minute i nije toliko loš. Recimo, Chris Bosh koji je igrao za Heat u porazu od Spursa u finalu 2014., sa iste pozicije je imao 11.3 poena i 4.7 skokova u 37 minuta.

Mnogi smatraju da Cavsi ne trebaju da se rešavaju svog stožernog igrača, i da on još može mnogo toga da pokaže:

26. jun, 2017.

  • Nakon razočaravajučeg drafta, te neuspeha u pojačavanju ekipe, Cavsi ne odustaju. Naime žele dovesti dvojicu veterana Carmela Anthonya i Dwaynea Wadea! Mela već duže vreme žele tradeati (da ne kažemo oterati) iz Knicksa, a sada se spominje priča oko otkupa njegovog ugovora nakon čega Melo postaje slobodan igrač. Isto tako nakon tradea Butlera bilo je priča kako se Wade predomislio oko ostanka u Bullsima. Ako izađe iz svog ugovora Cavsi su prvi favoriti za njegovo dovođenje. Hoćemo li još jednom videti duo Wade-Lebron, ali ovaj puta s Melom i Irvingom u sporednim ulogama?

  • Wolvesi ne žele stati samo na Butleru, već misle još ojačati ekipu. Njihova meta na tržnici slobodnih igrača je Kyle Lowry. Izašao je iz ugovora s Raptorsima, te sada može birati klub, a Wolvesi će mu vrlo verovatno ponuditi ugovor. S njim Butlerom i Townsom dobija jako respektabilnu ekipu.

  • Osim za Lovea Nuggetsi su zainteresirani za još 2 Allstara. Blake Griffin i Paul Millsap bi mogli postati Jokićevi suigrači. Kako su sada najbolje četvorke Faried (kojeg uporno pokušavaju tradeati) i Hernangomez, ovo će biti veliki korak napred za Nuggetse. Možemo samo zamisliti kombinaciju Jokić-Millsap gde obojica mogu poentirati izvana i iznutra, te odlično dodavati ili Griffin-Jokić, gde bi njih dvojica sigurno razvili sjajnu saradnju.

  • Svi važniji izvore prenose ‘kombinaciju’ za trade u koju su uključeni Denver Nuggetsi, Cleveland Cavaliersi, i Indiana Pacersi. Po tim opcijama, Kevin Love bi završio u Nuggetsima kod našeg Jokića, Paul George bi otišao u Cleveland kao i Kenneth Farried dok bi Pacersi bili zainteresovani da dovedu neke od mladih igrača iz Nuggetsa, poput Emanuela Mudiaya …

  • Nakon odlaska Jimmy Butlera, i najave da bi i Dwyane Wade mogao napustiti ‘vetroviti grad’ ovoga leta, Bullsi razmišljaju da otpuste trećeg vrsnog igrača iz prošlogodišnjeg rostera, Rajona Ronda. Namera uprave Bullsa je da otpuste Ronda i da mu ponude nešto niži ugovor na više godine. Ova je opcija rizična jer su interesovanje za sjajnog playa koji ima još šta da pokaže pokazali Pacersi i Pelicansi:

25. jun, 2017.

  • Rocketsi misle ozbiljno! Postali su favoriti za dovođenje Chrisa Paula, a kako bi očistili prostor na capu aktivno pokušavaju tradeati 3 igrača. Patricka Beverlya koji je već jednom nogom izvan kluba, Loua Williamsa i Ryana Andersona. Ukoliko uspiju osloboditi prostor na capu, nije nemoguće da Paul potpiše!

  • Cavsi su umalo finiširali ogroman trade koji je uključivao čak 5 ekipa. Oni bi dobili Paula Georgea i Carmela Anthonya, no postojao je jedan problem. Niti jedna od tih 5 ekipa nije htjela prihvatiti Kevina Lovea. Problem je bio njegov veliki ugovor, a i istorija povreda tako da niti jedna ekipa nije htela prihvatiti rizik. Iako je ovaj trade otpao Cavsi su i dalje u pregovorima za Georgea, no trenutno Pacersi i dalje ne žele Lovea, a osim njega Cavsi imaju malo toga za ponuditi.

  • U Minnesoti izgleda nisu završili posao. Prema poslednjim informacijama koje prenose ameriički mediji, na meti kluba su četiri vrhunska beka koji bi značajno pojačali roster Wolvsa. Nakon odlaska Dunna, jedini pravi play u timu je Ricky Rubio ali je on osim vrhunskog osećaja za dodavanja jako slab šuter, a u poslednjoj sezoni imao je 40 % iz igre. Zato je prva opcija koju Wolvsi pikiraju Kyle Lowry iz Raptorsa, sa 22 poena na 60 mečeva za svoj timu u prošloj sezoni. Drugi zanimljivi igrači su George Hill iz Utaha, Jeff Teggue iz Pacersa, odnosno Jrue Holiday iz Pelicansa.

Prošlo je samo godinu dana od povratka Wadea u svoj rodni grad, Chicago. No, čini se da u ‘vetrovitom gradu’ ovog leta nema mira i da će nakon odlaska jedne zvezde, Jimmy Butlera, otići još jedna. Dwyane Wade razmišlja o tome da iskoristi player opciju i potpiše još jednu godinu ugovora sa Bullsima za 23 miliona $. O novim destinacijama se spekuliše, uz Cavse koji pretendiraju na sve što vredi na tržištu, u poslednjih par dana pominje se i Heat:

Izvori blisku klubu, kažu da su Mavsi fokusirani na postojeće snage i da će u narednom periodu graditi tim oko mladih igrača sa svog rostera:

24. jun, 2017.

  • Kingsi se pripremaju za Bogdanov dolazak! Raskinuli su ugovor s Aaronom Afflalom što im donosi dodatni prostor na capu, a ujedno i mesto za back up bek šutera iza Hielda. Ovo je verovatno znak da je Divac odlučio povući Srpskog reprezentativca iz Fenera.

  • Kako su i najavili dva najbolja igrača Clippersa Chris Paul i Blake Griffin su odlučili odbiti svoju player opciju te testirati tržište. Postaju slobodni igrači te će vrlo verovatno promeniti boje kluba. Za Paula već u redu stoje Spursi koji su glavni favoriti za njegovo dovođenje, dok bi Blake lako mogao završiti u Bostonu. Ostaje nam da vidimo…
  • Idealne destinacije za Paula

Zanimljiva informacija stiže nam od izvora bliskih Vince Carteru, legendarnom 40-godišnjaku koji je još uvek aktivan na terenima. Naime, Carter bi se mogao kao free agent priključiti šampionskoj ekipi Golden Statea:

Od Lonza Balla u Lakersima očekuju mnogo. Drugi pick ovoga draft već u svojoj rookie sezone dobiće dosta prostora za igru. Stranica Fadeway World podsetila nas je koji su to sve igrači sa pozicije 2. picka pisali istoriju NBAa lige:

“Ovo je nešto o čemu sam sanjao od kada sam bio klinac – da igram u NBA – i da igram za tim koji ima sve šanse da bude sjajan”, rekao je Markelle Fultz, 1 pick ovogodišnjeg drafta, kojeg je Boston, tim sa pravom prvom izbora, trejdao u Philadelphiu. Šta su rekli ostali igrači drafta generacije 2017, pogledajte:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Teodosić odlučio? - Ostatak Sveta
  2. NBA Trade 2017: Sve na jednom mestu! - Ostatak Sveta
  3. Cleveland Cavs 2017 - 2018: Poslednji čin 'Kraljevske' predstave - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*