Startao Big 3!

Sinoć je startala “veteranska NBA liga” prepuna bivših zvezda, a imali smo šta videti prvi dan. Zbog čudne politike utakmice koje su odigrane jučer, tek će danas izaći u prenosu. Kako kažu organizatori radi bolje prodaje karata… No prvi dan smo videli dosta uzbuđenja, od šuteva za pobedu, do prvih koševa Iversona nakon dugo godina, a nažalost i neke povrede.

Da je ovo veteranska liga potvrdilo nam da su se čak 4 igrača povredila prvi dan. Prvi pick na Big3 draftu Rashad McCants, Kenyon Martin, Jason Williams i Corey Maggette. Srećom niti jedna povreda nije teže naravi i svi igrači bi trebali igrati iduću utakmicu.

Odmah smo mogli videti i duel White Mambe Scalabrinea i Iversona, no niti jedan se nije proslavio u svom debiju. Scal je ubacio 2 poena, no pokupio je čak 10 skokova, dok je Iverson ostao samo na jednom ubačaju iz igre iz 6 pokušaja. Na kraju je Iversonova ekipa uzela pobedu u prvoj utakmici.

No za razliku od Mambe i Iversona neki igrači su odigrali sjajne utakmice. Sjajni trojkaš Rashard Lewis je ubacio 27 poena uz 9 skokova, Andre Owens je verovatno bio najbolji igrač prvog dana sa 29 poena, 15 skokova i 5 asista, a osim njega vredi istaknuti i Ricky Davisa sa 23 poena, te Reggie Evansa sa 18 poena i 12 skokova. Također DeShawns Stevenson je pogodio i jedan game winner kojim je doneo pobedu svojoj ekipi.

U gledalištu smo videli mnoge poznate face počevši od nove akvizicije Netsa D’Angela Russela, MVP kandidata Jamesa Hardena, te mnoge bivše i sadašnje košarkaše.

I za kraj svi rezultati prvoga dana:

3-Headed Monsters 62, Ghost Ballers 60
Power 61, Tri-State 58
3’s Company 61, Ballhogs 51
Trilogy 60, Killer 3’s 45

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Iversonov povratak kući! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*