Recap dana: Teo u Bullsima, Žižić u Bostonu, Wolvesi i dalje aktivni!

Službeno je počelo potpisivanje slobodnih igrača. Lowry, Hayward, Millsap i ostali su u potrazi za novim klubom i očekuje se da većina potpiše za novu ekipu. U međuvremenu ekipe kao što su Wolvesi i Rocketsi rade na pojačanjima. U to vreme 76 su odradili odličan posao, a Warriorsi vratili bivšeg MVP-a.

Recap dana: Bogdan najskuplji rookie ikada, Melo ipak odlazi?

2 juli, 2017.

  • Nakon najave zadnjih dana i čišćenja prostora, Bullsi su potpisali Miloša Teodosića! Otišli su Rondo, Caanan i Carter Williams i sve je bilo spremno za srpskog reprezentativca. Potpisao je 4-godišnji ugovor vredan 48 miliona $.

  • Serge Ibaka produžio vernost s Raptorsima. Nakon što je stigao pred kraj sezone u zamenu za Rossa pokazao se kao vrlo dobra opcija na poziciji krilnog centra, te ga je ekipa iz Kanade odlučila nagraditi. Dobio je 65 miliona $ kroz 3 godine.

  • Cavsi za sada ne prave značajnije poteze na tržištu. Juče su potpisali playa veterana, Jose Manuela Calderona na 1 godinu, a interesovanje su pokazali i za iskusnog krilnog centra Memphisa Zacha Randolpha. Daleko od najavljenih ambicija ovog tima:

  • Thibodeau okupulja proverena snage u Minnesoti, nakon Butlera i Teaguea, pridružio im se i krilni centar Taj Gibson kojeg Tibo zna iz doba Bullsa, a prošlu polusezonu proveo je u OKC-u:

  • Rakete polako slažu roster. Potpisali su vrlo dobro obrambeno krilo P.J. Tuckera na 4 godine. Dobio je 32 miliona $. Uz njega u pregovorima su s Cavsima oko Imana Shumperta.

  • Dobili smo pojačanje u NBA ligi! Ante Toni Žižić je potpisao ugovor s Boston Celticsima! Uz njega potpis su stavili i ovogodišnji pick Jayson Tatum, kao i Njemac Daniel Theiss. Zanimljivo je kako ćemo imati i još jednog trenera na Summer ligi. Dario Gjergia će doći u kamp Kelta kako bi pomogao Žižiću da se uklopi.

  • Phila sada već ima tim za, najmanje, play off. Juče su potpisali dva iskusna igrača, obojicu na 1 godinu. Prvo je šuter iz Clippersa, JJ Redick potpisao 1-godišnji ugovor za 23 miliona dolara, da bi krilni centar Celticsa Amir Johnson pred kraja dana također dogovorio jednogodišnju saradnju za 11 miliona dolara:

  • Andre Igoudala ostaje u Warriorsima. Nakon što je imao odličan sastanak sa Rocketsima, njegova sadašnja ekipa nije gubila vreme i odmah su krenuli do njega. Podebljali su ponudu i sada će Andre dobili 48 miliona $ za 3 godine.

1 juli, 2017.

  • Sudbina Andre Igoudale u Warriorsima je još uvek neizvesna. Odlučio se sastati sa čelnicima Spursa, te će nakon toga reći svoju odluku. No prvaci su spremni na sve. Ukoliko Iggy odluči otići ponuditi će ugovor Rudy Gayu koji je također slobodan igrač. Dostojna zamena za bivšeg MVP-a finala?

  • Nakon Currya još 2 playmakera će dobiti svoje zaslužene ugovore. Wizardsi su ponudili svojoj glavnoj zvezdi Johnu Wallu ugovor težak 168 miliona $ na 4 godine, dok će Oklahoma nakon dovođenja Georgea Westbrook ponuditi preko 200 miliona $ na 5 godina.

  • Spursi i Warriorsi su odlučili zadržati svoje ključne igrače s klupe. Livingston je potpisao produženje na 3 godine za 24 miliona $, dok su Spursi Pattyu Millsu dali 50 miliona $ podeljeno na 4 godine ugovora. Uz njih i Jrue Holiday je obnovio ugovor s Pelicansima te je dobio 126 miliona$ na 5 godina.

  • IMAMO TRADE! Paul George je napokon promenio sredinu, no ekipa u koju je otišao je kranje iznenađenje. Tradean je u Oklahomu za Victora Oladipa i Domantasa Saboinsa. Neverovatan trade za Oklahomu koji se dosada nisu spominjali u nikakvim kombinacijama za Georgea. West je sada napokon dobio pravu zamenu za KD i vidićemo koliko mogu iduće sezone.

  • Suprotno najavama Blake Griffin je otkazao sastanke sa Sunsima i Nuggetsima i odlučio je ostati u Clippersima. Potpisao je novi 5-godišnji ugovor vredan 173 miliona$

  • Nakon što su se sinoć rešili Rubia Wolvesi su već pronašli njegovu zamenu. Bivši play Pacersa i Hawksa Jeff Teague je potpisao za Vukove. Očekivao se Lowry ili Rose na ovom mestu no Thibs i uprava Wolvesa se odlučila za treću opciju. Ugovor je potpisan na 3 godine u vrednosti od 57 miliona$.

  • Kako se i očekivalo, perjanica Warriorsa Steph Curry potpisao je novi ugovor sa svojim timom, i to za rekordna 201 miliona dolara, na 5 godina:

  • IMAMO TRADE! Wolvesi su već neko vreme pokušavali razmeniti svog startnog playa Ricky Rubia i napokon su našli kupce. Rubio ide u Utah Jazz za pick prve runde 2018. godine! To znači 2 stvari: Hill gotovo sigurno neće potpisati s Jazzom, a Wolvesi idu po Lowrya!

  • Kako je na to reagovao sjajni francuski centar i jedan od najboljih defanzivnih igrača lige, Rudy Gobert:

  • Najnovije informacije kažu da je Paul George i dalje na izlaznim vratim Pacersa, ali da se za njega sada pojavila nova destinacija – Oklahoma City Thunder. Sa druge strane, najbolji igrač sa klupe šanpionske ekipa Warriorsa Andre Igoudala mogao bi promeniti sredinu. Za njega ima zainteresovanih strana, a najnovije informacije kažu kako je iskusni igrač i MVP 2015 Finala u pregovorima sa Spursima:

  • Bullsi kreću u kompletan rebuild. Rondo je otpušten iz još jednog kluba, a u njega kofere pakuje i Isaac Caanan. Rondu nikako da pronađe mesto koje mu odgovara i biti će zanimljivo videti koji će klub sada riskirati s njima. Ovo znači da Bullsi verovatno rade prostor i za Teodosića s kojim se usko povezuju zadnjih dana.

1 Trackback / Pingback

  1. Lowry ipak ostaje, Kingsi otežali stvar Čarobnjacima! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*