Westbrook ima novog drugara!

Instagram

Piše: Sale Pandžić, NBA Unlimited

Znači, PG ide u Oklahomu, a put Indiane idu Victor Oladipo i Domantas Sabonis. OKC dobija jednog igraca All Star kalibra, fizicki i atletski dominantnog, koji je uz dobar šuter. Indiana dobija Sabonisa, igraca koji me ove sezone uopste nije ocarao. Los sut, dobra minutaza a ne bas najbolje partije. Solidna odbrana iako zna da ispadne u nekim situacijama. Ne vidim kako moze da ima neku bitnu ulogu u Pacersima sledece sezone osim da bude vodonosa, ali mlad je i ima potencijala da postane nesto u narednim sezonama. Victor Oladipo je jedan sasvim dobar dodatak za Indianu. Dobar scorer i atleta, popravio je sut te je sutirao 36% za 3 ove sezone. Racunajuci da su Pacersi ostali bez PG-a i Jeffa Teaugea( potpisao za Minnesotu sinoć) Oladipo se može pokazati kao veoma važan igrac Indiane.

Westbrook je dobio novog drugara na kojeg može da se osloni, dobio je zamenu za Duranta. Stvari će biti dosta drugačije sada, Westbrook više neće moći da radi sta hoće, pitaće se i PG nešto. Realno ove sezone je mogao da istrči sa terena usred meča i niko mu ne bi ništa rekao, dok ove sezone mora malo više da pazi šta radi. Ponovo će dva All Stara biti bog i batina u Thunderima kao sto je to pre bilo sa Durantom, ne vidim kako dolazak Georga moze biti loš sto se kvaliteta tima i igre tiče.

Drugi segment: uprava Pacersa i njihov GM= budale. Zasto ? Tokom proteklih par meseci, svaki dan se prica o trejdu PGa. Boston je nudio najvise pickove i neke dobre igrace, šuškalo se i da su Cavsi nudili neke svoje igrace, sve su to odbili i prihvatili su ovu ponudu. Očigledno je da uprava Indiane nije želela da pojača nijedan tim sa Easta PGom, znajući da tako sebi smanjuje šanse za PO. Pošto je PG izjavio da najverovatnije prelazi u Lakerse sledeće godine kao FA, ovim potezom su izvukli nešto za njega, da im ne ode za džabe. Ipak, postojala je konkretna ponuda Bostona koja je ukljucivala pickove i 2 startera (verovatno Crowder i Smart), smatram da su to morali prihvatiti, svakako da bi bilo bolje od ovog trejda.

Ovaj trade je i za OKC mač sa dve oštrice- posto je OKC iznudila na prvi pogled brzu reakciju u kojoj su dali PGa za bagatelu, posto postaje FA sledece godine, sada Thunderi mogu da upadnu u jamu koju su kopali Pacersima. PG nakon ove sezone prelazi u Lakerse kao FA ( bar se tako tvrdi ) sto znaci da ce Thunderi biti apsolutni luzeri ako izgube Oladipa, Sabonisa i PGa, a u zamenu dobija – ništa !! Sada je posao pred njima, a to je da odigraju dobru sezonu i ubede Georgea da ostane, da oni imaju neku budućnost u Thunderima. Naporna sezona sledi !

Da zakljucimo: ne znam kako ce se stvari odvijati, ali mislim da su Pacersi u žurbi i u situaciji kada je hića da trejduju PGa malo požurili, tržište je tek otvoreno, a oni su izgubili čoveka za koga bi se borilo nekoliko timova, pritom nisu izvukli preteranu korist.
Thunderi su zamenili Oladipa znatno boljim (i jeftinijim?! ) rešenjem, i sada idu u napad na potpis Rudy Gaya, sto bi stvorili novu veliku trojku. Rizičan potez, ali svakako da je dobar, karte su otvorene, ako ubede PG-a da ostane, ponovo postaju konkurenti !!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*