Jokić ne igra za Srbiju na EP

Srđan Stevanović, Getty Images

Nakon Nemanje Bjelice, koji neće igrati zbog povrede, reprezentacija Srbije biće oslabljena na predstojećem Evropskom prvenstvu i za – Nikolu Jokića!

Kako prenosi Sportski žurnal, as Denvera saopštio je svoju odluku selektoru Aleksandru Đorđeviću telefonskim putem, a osnovni razlog neigranja je želja mladog Somborca da ovoga leta radi na svojoj fizičkoj spremi i što bolje se pripremio za novu NBA sezonu.

Nikola Jokić je imao fantastičnu sezonu iza sebe, postao je prva zvezda NBA franšize iz Colorada. No, u toku same sezone dva puta je izbivao sa terena zbog povreda. Prvo je u pitanju bila šaka tokom decembra 2016., a potom je na kratko odsustvovao zbog povrede kuka. Procena je stručnog štaba na čelu sa trenerom Maloneom da bi Jokić trebalo da radi na svojoj fizičkoj spremi, ne samo za narednu sezonu već i zbog pripreme svog tela kako bi što duže izdržalo pakleni NBA ritam.

Dugoročno gledano ovo je veliki hendikep za reprezentaciju Srbije ovog leta, no na širem planu sa fizički spremnijim Jokićem Srbija dobija igrača najvišeg kalibra na mnogo duži period.

 

Nikola Jokić je odluku doneo samostalno, pritisaka iz njegovog tima nije bilo, no sigurno su konsultacije sa stručnim štabom i ljudima zaduženim za njegov razvoj bile presudne.

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra, a Srbija će igrati u grupi D sa selekcijama Rusije, Letonije, Belgije, Velike Britanije i domaćina Turske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*