Miami Heat 2016 – 2017: Kultura

HeatNation

Preuzeto sa: Miami Balkan Fans

U NBA ligi, kultura je nešto što svi timovi žele izgraditi i šampionske organizacije već imaju. Od kada je Pat Riley došao u Miami 1995. godine, estabilirao je, te izgradio nevjerovatnu kulturu koja uključuje mukotrpan rad svih igrača.

Espn

To je razlog, zašto Miami Heat nakon razočaravajućeg 11-30 starta u sezonu nije izgubio vjeru i nadu, nego je je preuzeo stvar u svoje ruke. Unatoč svim preprekama koje su došle na put Heatu, od Winslowove ozljede ramena koja ga je koštala sezone, do Waitersove operacije butnog mišića koja ga je natjerala da propusti 20 utakmica od kasnog novembra do početka januara, Heat je odgovorio na način koji nitko nije očekivao!

Sa Waitersovim povratkom u tim, Heat je otišao na jedan od najvećih “streakova” u NBA povijesti. Od 17. Januara/Siječnja do 10 Februara/Veljače, Miami je pobijedio 13 uzastopnih utakmica, što je treći najbolji “streak” u povijesti franšize.

Iako je odbrana oduvijek bila ključni faktor naših pobjeda, ovoga puta veliki razlog su bili sjajni procenti sa perimetra, te nesebičnost kod igrača, što je i na kraju rezultiralo sa 16 uzastopnih utakmica sa više od 100 zabijenih poena (rekord franšize).

A kako ne spomenuti Waitersove clutch šuteve tokom cijele sezone? Nakon game-winnera protiv aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa, narednu utakmicu sa Netsima je zabio još bolju “dagger” trojku, te oduševio fanove NBA lige širom svijeta.

Onda je došao 17. Mart/Ožujak i utakmica protiv Timberwolvesa gdje je Dion Waiters ozlijedio lijevu tetivu, te propustio ostatak sezone. Ta ozljeda uzdrmala je Heat…ali samo na par utakmica! Heat je opet odgovorio sa sjajnim utakmicama, te nevjerovatnim nizovima. Kako su to uspjeli? Dovoljno je reći Hassan Whiteside!

Hassan kao lider tima, upisivao je nevjerovatne partije te predvodio Heat do važnih pobjeda. Najprije utakmica sa Pistonsima, koja je i jednoj i drugoj ekipi ovisila o playoffu, Hassan je zabio “tip-in” polaganje za pobjedu i nade za playoff ostavio živim.

Tjedan kasnije još jedna “must-win” utakmica protiv Hornetsa, tu je pak zablistao James Johnson sa 26 poena na 10-12 šut, uključujući 6-7 za tri poena.

Tri dana nakon toga, Johnson i Whiteside su se pokazali ključnima u jednoj od najboljih utakmica sezone protiv Washington Wizardsa. Johnson je zabio polaganje za vodstvo 11.9 sekundi prije kraja, a Whiteside blokirao Bealovu tricu za pobjedu.

Ipak, svi ti uspjesi nažalost nisu bili dovoljni da Heat ostvari nastup u playoffu. Kad sve složiš i sagledaš, Heat je prvi tim ikada koji je sa 19 utakmica ispod 50% (11-30) došao do 50% (41-41).

Ima jako puno riječi kojima se može opisati ova zaista čarobna sezona Miami Heata, ali na kraju se sve svodi na jednu jednostavnu riječ.

Kulturu!

1 Trackback / Pingback

  1. Miami Heat 2021 - 2022: Vrelina stala u konferencijskom finalu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*