George ‘grmi’, Lowry broji pare, Durantu preči sportski motiv

Četiri dana free agencya su iza nas. Videli smo dosada potpise naših igrača, šampioni ostaju na okupu, a Wolvesi misle ozbiljno ove sezone, iz Oklahome opasno grmi. Očekuje nas ludo leto u NBA ligi!

4. jul, 2017

  • Divac nastavlja s prinovama. Prvo je potpisao bivšeg beka Utah Jazza Georgea Hill, da bi zatim u Sacramento stigao i veteran Zach Randoplh. Hill je potpisao na 3 godine za 57 miliona$ dok je Randolph uzeo 24 miliona $ raspoređeno na 2 godine.

  • Galo je na korak do Clippersa. Izgleda kako je trade između 3 ekipe, Clippersa, Nugettsa i Hawksa u završnoj fazi te bi uskoro Galo trebao preći u redove ekipa iz LA. Za njega bi Nuggetsi dobili pick druge runde, dok bi Hawksi preuzeli ugovore Diamond Stonea i Jamala Crawforda, te bi uz to dobili još pick prve runde iduće godine. Kako Hawksi nemaju nameru zadržati Jamala, za njega su interesovanje pokazali Warriorsi. Nakon što je Durant dao veliki popust na svom ugovoru sada su u prilici da osnaže klupu. Iako u godinama Jamal je jedan od boljih igrača s klupe u ovoj ligi, i verujemo da bi se odlično uklopio u šampionski tim. Još uvek odlučuju između njega i Swaggy P-a.

  • I dok se Derrick Rose, kako smo već preneli, sastajao sa čelnicima Bucksa, Knicksi su pokazali interesovanje da ponovo potpišu ugovor sa njim. Sa druge strane izbor Gordona Haywarda, krilnog igrača Utaha, sveo se na dve opcije – ostanak u matičnog klubu, i odlazak u Boston Celticse. Izgleda da je Miami Heat otpao. Navodno je današnji dan, dan ‘D’ za njegovu odluku o tome gde će igrati naredne sezone:

Lonzo Ball je potpisao 4-godišnji ugovor sa Lakersima, na neverovatnih 33.4 miliona dolara. Lakersi su ponudili svom rookiju i drugom picku drafta maksimalni iznos, od čega su prve dve godine obavezne, a druge dve su team option. Marketinška mašinerija tate Balla odradila je svoje. Sada je na Lonzu da ‘poleti’.

  • Desilo se i ono što smo svi očekivali. Kevin Durant, MVP finala i ključni igrač mašinerije iz Oaklanda, potpisaće produženje ugovora sa Warriorsima, na 2 godine za 53 miliona dolara, što dođe nešto više od 25 miliona dolara po godini. To je tek nešto više od onoga što je JJ Redick (23 mil) dobio u 76ersima, i mnogo manje do onoga što je Lowry dobio od Raptorsa – 100 miliona za 3 godine. Kod Duranta bi ugovor bio na 1 + 1 godinu, sa opcijom da ode nakon godinu dana. Prvu godinu zaradiće oko 25 miliona, dok je maksimalna suma pod ovim ugovorom 34.5 miliona. Na ovaj način Durant je omogućio GSW da očuva šampionsku jezgru, i da ponudi novi ugovor Igoudali.

Danilo Gallinari blizu je Clippersa. No, kako timiz LA nema dovoljno prostora za njegovu platu (govori se o 65 miliona za 3 godine), moraju se praviti kombinacije. U njima su, prema poslednjim informacijama, uključeni Hawksi, Nuggetsi i LA Clippersi. Više:

Recap dana: Teo u Bullsima, Žižić u Bostonu, Wolvesi i dalje aktivni!

3 jul, 2017.

  • Iako su birali Clarksona i imaju novoizabranog Lonza Ball Lakersi ipak žele iskusnijeg igrača na poziciji playmakera. George Hill im je prva meta, a kako i dalje žele stvoriti Supertim iduće godine, ovo će biti samo jednogodišnja saradnja. Osim Hill druga opcija im je Rajon Rondo. Momak koji je bio izvanredan u Keltima, no katastrofalan u svim ostalima. Hoće li Lakersi riskirati?

  • Neodlučni Derrick Rose je izgleda odlučio da sigurno napušta Knickse. Sinoć se bio sastao sa čelnicima Bucksa oko mogućeg prelaska u Milwakee. Možda malo čudan potez Bucksa koji će u ovu mladu jezgru dovesti veterana i to upitnog zdravlja. Imaju već rookiea godine Brogdona, te vrlo dobru zamenu u Dellyu, no ipak su se odlučili probati i s Roseom.

  • Melovi dani u Knicksima su odbrojani. Iako se činilo kako će ipak ostati nakon što je Zen Master izgubio posao, Melo će ipak promeniti ekipu. Izjavio je kako neće aktivirati svoju no-trade klauzulu ako bude prešao u Cavse il i Rocketse. Ostaje samo pitanje, ide li kod prijatelja Lebrona ili će se i on odlučiti ići putem Zapada te s Paulom i Hardenom probati srušiti Warriorse. Prema zadnjim informacijama Rakete su bliže potpisivanju Mela.

  • Konačno su i Nuggetsi napravili sjajan trade potez i doveli free agenta. Na poziciji krilnog centra pojačao ih je All Star iz Hawksa Paul Millsap, koji je potpisao na 3 godine za 90 miliona dolara. Millsap je u prošloj sezoni beležio 18.1 poen, 7.7 skokova, i 3.7 asistencije. Ovo je verovatno kraj za Kennetha Farieda koji bi mogao biti trejdan ovo leto, dok je na izlaznim vratima i Danilo Gallinari koji će ovih dana razgovarati sa Clippersima.

Nuggets agree to 3-year, $90 million deal with Paul Millsap

 

  • Kyle Lowry je usprkos najavama da će menjati klub ipak produžio vernost s Raptorsima. Tako da pored Ibake koji je također produžio Raptorsima ostaje jezgra iz prošle sezone. Izgubili su Tuckera koji je otišao u Rakete, no njega će sigurno lakše nadomestiti nego svog prvog playa i krilnog centra. Lowry je potpisao na 3 godine, a vrednost ugovora je oko 100 miliona $.

  • Kingsi su podigli cenu Ottu Porteru. Baš kao Netsi prošle godine s Crabbeom ovaj puta su Kingsi ponudili max ugovor Ottu. Sada će Wizardsi morati mečirati ponudu ukoliko žele da njihovo prvo krilo ostane u klubu. Ako žele da ostane moraju iskrcati 106 miliona$ kroz 4 godine. Isplati li se dati max ugovor trećem najbolje igraču u klubu?

  • Cavsi su odlučili ostaviti svog najboljeg šutera u ekipi. Korver je potpisao na 3 godine za 22 miliona $. Iako je evidentno u padu forme, u Finalu je bio praktički nevidljiv i dalje može pružiti dobre partije, te su mu Cavsi odlučili platiti i ostaviti ga da pomogne u lovu na Warriorse.

  • Iako će debelo preći luxury tax Warriorsi nisu gotovo sa slaganjem ekipe. Clark je verovatno na odlasku, tako da se otvara mesto za još jednog beka. Ciljaju na nepredvidivog Swaggy P-a, tj Nicka Younga koji je otišao iz Lakersa. Ponuditi će mu cap iznimku od 5,2 miliona $.

  • Clippersi su krenuli po nove snage. Nakon odlaska Paula imaju i potpisivanja Griffina moraju osnažiti ekipu. Prvi na radaru je Danilo Galinari, koji je izjavio kako neće produžiti s Nuggetsima. Prema informacijama trebali bi odraditi sign and trade, ali još uvek traže treću ekipu kako bi se posao mogao odraditi. Osim njega zanimljiv im je i Rudy Gay koji je jako blizu Thundera. Vidićemo za koga će se Jerry West odlučiti.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Miami otpustio Bosha - Ostatak Sveta
  2. NBA Trade 2017: Sve na jednom mestu! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*