Najbolji “Crv” NBA lige!

ESPN

Piše: Sale Pandžić, NBA Unlimited

Bio je sinonim za skakačke sposobnosti i neverovatno borbenost na terenu, no s druge strane vodio je buran privatan život.

Sa 3 godine, otac napušta njega i majku, koja je jedva uspevala da prehrani Dennisa i njegove dve sestre. Odrastanje u lošem kraju, bez oca i u siromaštvu je ostavilo posledice na njega. Sestre su mu bile talentovane za košarku i majka je od njih očekivala da uspiju, dok od Rodmana nije očekivala puno. Kako neki kažu, nije mogao da da koš iz polaganja ( u mladosti ). Osim toga, bio je veoma nizak i nije uspeo da se izbori za tim u srednjoj školi.

Nba

Napušta srednju veoma nesrećan svojim životom i zapošljava se na aerodromu. U tom periodu doživljava povećan rast i zbog toga odlučuje da se ponova oproba u kosarci. Upisuje koledž i njegova košarkaška karijera doživljava nagli uspon.

Imao je neverovatne brojke u svojoj koledž karijeri, te su Pistonsi bacili oko na njega. Detroit ga draftuje 1986. godine u drugoj rundi. O njegovoj NBA karijeri danas nećemo puno ( bice jedan tekst o njemu uskoro ). Igrao je za Detroit, Spurse, Bullse, Lakerse i Dallas. Bio je poznat kao jedan od najboljih skakaca i defanzivaca kroz svoju karijeru. Takođe, dosta kontraverznih priča, prozivki, svadja, problema sa zakonom itd…

Takodje, poznat je i po mnogo veza i mnogo žena. Sa prvom ženom ( Annie Bakes ) ima jedno dete, a nakon par godina braka, 1993. su se razveli. To je dovelo do Rodmanovog pokušaja samoubistva. Nakon toga, sledi kontraverzna veza sa Madonom. Kako su tada prenosili mediji, Madona je htela da joj Rodman napravi dete. Jednom je prilikom Rodman bio u Las Vegasu za pokeraškim stolom kada mu je stigao poziv. To je bila Maddona koja je htela da odmah porade na dobijanju dece. Stvar je u tome, što je ona u tom trenutku bila u New Yorku. Rodman nije mario već je samo seo na avion i otišao do nje. Posle Madone, sledi brak sa Carmen Electrom, sa kojom se razveo nakon 10 dana braka. Posle toga, upoznaje Michelle Moyer, sa kojom se ozenio 2003 godine, a imaju i dvoje dece. Zvanično se od nje razveo 2012.

Complex

Tokom života, pratili su ga problemi sa zakonom. Vise puta hapšen zbog nasilnog ponašanja, vožnje bez dozvole, a zbog alkohola je nekoliko puta išao na lečenje.
Posle NBA, prelazi na filmsku karijeru i na rvanje. Imao je nekoliko mečeva sa raznim zvezdama rvanja, ali vecinom neuspesnih. Nekoliko godina nakon povlačenja, ponovo se vraća košarci, u želji za povratkom u NBA. Promenio je nekoliko timova ( u Meksiku, Finskoj… ) ali povratak u NBA nikada nije dočekao. Napisao je dve knjige o sebi. U 2016. je podrzao Donalda Trumpa, a tokom prethodnih godina dosta puta je išao u posetu Severnoj Koreji, kao prijatelj Kim Jong-una. On želi da poboljša odnose izmedju Amerike i Severne Koreje.

U NBA karijeri, zabelezio je vise skokova ( 11 954 ) nego poena, asistencija, blokadi i ukradenih lopti zajedno ( 9425 ).
Neka od njegovih priznanja i uspeha :

5 X NBA sampion.
2 X AllStar.
2 X Defanzivni igrac godine.
7 X Prva defanzivna petorka.
7 X Prvi skakac lige.

Clan ,,Bad Boy” Pistonsa i legendarne generacije Bullsa, covek koji je mamio svojom pojavom, majstor skandala i problema, bez mnogo aktrakcije ali uvek sa maksimalnom posvescenostu i ljubavi prema kosarci, Dennis ,,The Worm” Rodman.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*