Cavsima trebaju odbrambene životinje!

Osim što su doveli veterana Josea Calderona, španskog playa, kao back up opciju za Kyrie Irvinga, Cleveland još nije povukao niti jedan značajan potez. Najavljivali su se veliki tradeovi, ali su mete tradea – Jimmy Butler, Paul George – polako odlazili u druge sredine, a ime je spalo samo na jednu superzvezdu – Carmelo Anthonia. No, treba li Melo Cavsima u ovom momentu.

Melo je bez sumnje jedna od najvećih zvezda u NBA, sjajan ofanzivac i jedan od najboljih šutera. No, da li Clevelandu koji ima dosta jaku ofanzivu i nekoliko vrsnih šutera još jedan takav igrač. Poslednja finalna serija sa Warriorsima, koja je najefikasnija u istoriji lige pokazala je da Cavsi nemaju problema sa ofanzivom, već sa – defanzivom! I ukoliko žele da ponovo uspeh iz 2015-2016 i vrate titulu, njima na rosteru trebaju pre svega dobri odbrambeni igrači.

Jedna od opcija je Tonny Allen, koji je vrhunski defanzivac, posebno na perimetru gde je Cleveland imao i najviše problema. Allen je u poznim godinama, ima ih 36, ali ima vrhunsko igračko iskustvo, a posebno su dojmljive njegove odbrane na Kevinu Durantu dok je igrao u Oklahomi, ili Curryu. Bio je šampion sa Bostonom (2008), i konstantno dobar u Celticsima i Memphisu, jedina dva tima za koje je igrao. Po tri puta biran je u prvi i drugi defanzivni tim lige. Memphis se sprema da mu ponudi ovoga leta minimalni vetranski ugovor što je prilika za Cleveland da ga dovede za mali novac.

Druga opcija je Kenneth Farried koji će u narednoj sezoni sigurno igrati manje nakon dolaska Paula Millsapa među Nuggetse. Farried je vrhunski atleta, sjajno može igrati odbranu, odlično skakati i kreati se, ali je u napadu vrlo prosečan, bez ideje, što zapravu Cavsima i ne treba. Uz Jokića i Millsapa, prva opcija u rotaciji biće Plumplee koji je dobar u odbrani, mnogo kreativniji u napadu od Farrieda, i stoga Cavsi imaju priliku potpisati i njega. Posebno ako im se u rosteru oslobodi prostora ukoliko uspe trade Imana Schumperta. Pri tome, Farried nije bezazlen u napadu, njegov ateticizam ponekad ga čini nezaustavljivim.

Sa njima dvojicom Cleveland bi dobio ono što mu je konstantno bila bolja u finišu prošle sezone, odbranu. A što se tiče napada, Lebron, Iriwng, Love, potom JR Smith i Korver su dovoljna garancija da će poena i dalje biti napretek.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*