Dirku novi ugovor, Teo ide kod Griffina, Waiters ostaje u South Beachu!

Nastavljamo sa vestima vezano za trade u NBA ligi ovoga leta. Nakon odlazaka mega zvezda na Zapad, konačno je jedan All Star sleteo na Istok. Naime, sinoć je nakon pravog malog reality showa u kome je javnost iščekivala odluku, pa je to bilo odlagano, Gordno Hayward sleteo među Celticse!

Hayward odabrao – Celticse!

Pre toga, dva All Stara stigla su na Zapada, a šampion je ne samo očuvao svoju šampionsku jezgru već planira i da je osnaži:

George ‘grmi’, Lowry broji pare, Durantu preči sportski motiv

6. jul, 2017. 

  • Nakon što je gotovo završio u Bullsima Miloš Teodosić na kraju ipak ide u Clipperse. Odlaskom Paula mesto playa je ostalo upražnjeno i sada je umesto najboljeg američkog playa uskočio najbolji europski play! Potpisao je na 2 godine za 12,3 miliona $

  • Još minimalno dve godine ćemo uživati u majstorijama “Plavog anđela” Dirka Nowitzkog. On je izašao iz svog bogatog ugovora kako bi pomogao Mavsima da budu konkurentniji na tržištu slobodnih igrača, te će sada potpisati novi ugovor na 2 godine za 10 miliona$

  • Veliku počast je dobio sada već bivši igrač Memphis Grizzliesa. Nakon sezone njegov dres će se podići pod svodove dvorane u Elvisovom gradu. Z-Bo je doneo mnogo dobrih stvari u Međede. Bio je ključan igrač njihove specifične grint n grind košarke i razvio je s Gasolom sjajno partnerstvo koje je rezultiralo gotovo redovim učestvom u playoffu. Na neki način su mu se sada odužili i poželeli sretan put u Sacramento!

  • Kao što se i očekivalo Wizardsi su odlučili mečirati ponudu Netsa i zadržati svoje startno krilo. Otto Porter će sada potpisati na 4 godine za preko 100 miliona $. Ove godine se razvio u sjajno 3-D krilo i zaslužio je novi ugovor.

  • Derrick Rose je ponovo tražen. Nakon što su zagrizli Bucksi sada ga u svojim redovim žele i Clippersi. Potrebna im je pomoć na poziciji playmakera pa sada nakon Teodosića žele dovesti i Rosea. Pregovori su tek počeli i zasada se ne nazire nikakav dogovor.

  • Dion Waiters ostaje u Miamiju. Juče su izvori javili kako je dogovorena nova saradnja:

Više od pola tima Celticsa sada je u trade opcijama. Crowder, Bradley, Olynik, Smart mogu da traže nove sredine… Boston čisti salary cap za dolazak Haywarsa, i kako se priča priprema podlogu za Marca Gasola:

Fantastični defanzivac (o napadu nećemo ovom prilikom) Andre Roberson dogovorio je nastavak saradnje sa OKC-om sa kojima je potpisao na 3 godine za 30 miliona:

5. jul, 2017. 

  • Warriorsi ne staju! Doveli su još jednog igrača. Zadnjih dana su se povezivali s Nickom Youngom i sada su s njim dogovorili jednogodišnju saradnju. Swagg P će dobiti 5,2 miliona $ a Warriorsi back up beka šutera.

  • Nakon dolaska Haywarda Ainge izgleda da nije gotov s pojačanjima. Naime u priči je s Memphisom oko tradea njihovog prvog centra. Marc Gasol se možda pridruži Keltima i popuni centarsku poziciju. Osim toga stavili su i Marcusa Smarta na trade block, te otpustili Zellera kako bi otvorili prostor za Gordona. Uz to očekuje se da ne ponude ugovor Olyniku.

  • Iako je Teo bio na korak do Bullsa ipak nije potpisao za njih. A sada su se u trku za jednog od najboljih bekova Europe uključili i Clippersi. Nakon odlaska Paula mesto playmakera je prazno, tako da bi Clippsi mogli potpisati Tea da popune prazninu.

  • Imamo sličnu situaciju kao i prošle godine. Netsi imaju slobodan cap i puno novaca te su se i ove godine odlučili podići cenu igračima. Prošle je to bio Allan Crabbe kojega su Blazersi morali pretplatiti(što im se nikako nije isplatilo), a ove godine su odlučili ponuditi max Ottu Porteru iz Wizardsa. Iako se ovakav scenarij i očekivao u glavnom gradu su se verovatno nadali da će doći do toga. Netsi su mu ponudili 4-godišnji ugovor vredan 106 miliona$ na koji je Porter pristao. Sada Wizardsi imaju do 8. jula vremena da mečiraju ponudu.

  • Nakon dolaska Georgea Thunderi su doveli još jednog igrača. Odlična stretch četvorka Patrick Patterson je odlučio promeniti klub i doći u Oklahomu. Bio je sjajan igrač s klupe za Raptorse, a sada će pomoći Westbrooku i Georgeu u borbi za playoff. Još su ga uspeli dobiti i za relativno malu cenu, 16,4 miliona$ na 3 godine.

  • Konačno je i službeno, Danilo Galinari dolazi u Clipperse. Sada su oformili sjajan frontcourt sa Galom, Griffinom i Jordanom. Kao što je i najavljeno Nuggetsi će potpisati Galinara i poslati ga putem sign and tradea u Clipperse a za uzvrat će dobiti pick druge runde. Treća ekipa u tradeu su Hawksi koji će dobiti Crawforda, Diamond Stonea i pick prve runde.

  • Tužna vest za ljubitelje košarke i Heata. Miami je i zvanično otpustio Chrisa Bosha, kirlnog centra koji je čio sjajan triling sa Lebronom i Wadeom, i doneo timu dve titule prvaka. Zbog bolesti je Bosh prerano završio karijeru, a sada je zvanično saradnja njega i kluba okončana. Klub će ovom igrači odati priznanje tako što će iz upotrebe povući dres sa brojem ‘1’ koji je Bosh nosio.

  • Izraelski internacionalac, Omri Casspi, koji je u prošloj sezoni promenio čak tri tima (Kingse, Pelicanse i Wolvse), potpisao je jednogodišnji ugovor sa Warriorsima:

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Pregled Free Agencya! - Ostatak Sveta
  2. Sve o tradeu na jednom mestu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*