Exum ponovo najbolji, Mavsi uzeli ligu u Detroitu!

Dok svi nestrpljivo čekamo letnji ‘prelazni’ rok u NBA ligi koji bi, po svim nagoveštajima, mogao biti izuzetno uzbudljiv, uskoro kreće i Letnja liga tokom koje će se brojni košarkaši sa naših prostora okušati u dresovima NBA klubova. Juče smo najavili da u Denver prelazi talentovani bek Sevilje, ranije o odlasku dva hrvatska trenera preko bare, a ubuduće ćemo vas obavaštavati o aktivnostima naših igrača, pa i trenera, tokom Letnje lige.

Jedna liga je sinoć završila. Titulu u Orlandu je odnela ekipa Dallasa. Pobedili su domaćine u produžetku košem Motleya sa poludistance. Iako su bili bez nekih bitnih igrača (kao npr. Dennis Smith Jr. od kojega se najviše očekuje) uspeli su se vratiti u utakmicu i na kraju dobiti Pistonse. Bivši igrač Baylora koji nije izabran na ovome draftu utakmicu je završio sa 18 poena i 10 skokova. Kod Pistonsa šuter Kennard je zabio 24, a bivši igrač Cedevite Pierre Jackson je stao na 22.

U drugoj ligi u zemlji Mormona, Utah Jazz nastavlja nizati pobede. Najviše zahvaljujući sjajnom bekovskom dvojcu Exum-Mitchell. Dante je opet bio najbolji pojedinac na terenu, ubacio je 16 poena i podelio 4 asista, a Mitchell je zabio 8 koševa, ali odigrao je sjajnu obranu na Tatumu. Čak je u jednom napadu zaiskrilo između njih, nakon što je Mitchell oteo loptu 3. picku.

Jazzeri su na kraju došli do 68-65 pobede, a kod Kelta najbolji je bio Nader sa 17 poena, dok je naš Žižić opet odigrao vrlo dobru partiju. Ubacio je 9 poena, uz 7 skokova i 3 blokade.

Sinoć smo opet mogli videti na delu Tatuma i Fultza. Iako je Fultz odlično odigrao, slobodno možemo reći da Boston nije pogrešio sa svojim odabirom. Tatum je opet imao sjajnu utakmicu, zasada je najbolji od svih rookiea u letnjim ligama. Postigao je 23 poena uz 10 skokova protiv Spursa i bio najbolji pojedinac u Bostonu. S druge strane Forbes je bio prejak i ubacio je 31 poen i nosio Spurse do pobede.

Fultz je za Sixerse opet odigrao vrlo dobar meč. Dobro je šutirao i postigao 23 poena u samo 27 minuta, tome je dodao i 5 asista. No u Utah Jazzu smo mogli videti potencijalu krađu drafta. Osim iskusnog Exuma koji je bio najbolji igrač na terenu, Donovan Mitchell je još jednom odigrao odličan meč. Razvio je sjajno partnerstvo s Danteom i mogli bi ga dosta gledati i na NBA parketima. Exum je ubacio 26 poena, imao 10 asista i uhvatio je 5 skokova. A Mitchell je ubacio 15 poena, 4 asista i 3 ukradene lopte za jednu odličnu allround partiju.

Najbolji meč u dosadašnje delu Letnje lige je odigrao i Ognjen Jaramaz. U prvim utakmicama se nije baš snašao, no sada je bio jedan od boljih pojedinaca Knicksa. Ubacio je 12 poena, te impresionirao vrlo dobrom obranom.

Letnja liga se nastavlja, a sinoć smo prvi puta imali priliku videti prvi pick ovoga drafta na delu. Markell Fultz je debitirao u dresu Sixersa, a igrao je protiv Kelta i 3. picka Jaysona Tatuma. Videli smo odličnu utakmicu, a niti jedan nije razočarao svojom predstavom. Tatum i Kelti su na kraju odneli pobedu, a baš je Jayson bio čovek odluke. Ubacio je 11 poena u poslednjoj dionici, a pogodio je i šut za pobedu. Na kraju je završio sa 21 poenom, a najbolji strelac je bio Jayleen Brown sa 29 poena. Fultz je bio najbolji u redovim Phille sa 17 poena.

U ovoj utakmici debitirao je i naš Ante Žižić koji je ubilježio solidnu partiju. Ubacio je 9 poena uz 6 skokova za 19 minuta igre.

Na pocetku turnira Letnje lige u Orlandu koplja su ukrstile mlade ekipe Knicksa i Dallasa. Mavsi su dobili 80-75 a Ognjen Jaramaz, 58 pick ovogodisnjeg drafta, igrao je za tim iz New Yorka 18 minuta, nije dao poene, ali je imao po tri skoka i asistencije:

  • Od jula imati ćemo prilike prvi puta da vidimo novoizabrane igrače na delu. Počinje letna liga u Orlandu, Utahu, Las Vegasu. Ovaj puta će biti rekordne 24 ekipe, a liga će trajati sve do 17. jula kada je finalna utakmica. Na ovom LINKU imate sve informacije o timovima, utakmicama i igracima.

Našoj dvojici reprezentativaca u Spursima će se pridružiti i jedan naš trener! Strateg Crvene Zvezde Dejan Radonjić će postati pomoćni trener Spursa na letnjoj ligi. Napravio je čudo s ekipom s Malog Kalemegdana, osvojio trostruku krunu u domaćem prvenstvu i ABA ligi, a u Euroligi je bio nadomak završne runde. Iako mu je ugovor istekao i zvanično nije trener Zvezde, u klubu se nadaju isplati zaostalih rata, te produženju ugovora. A dotada Radonja će imati čast da vodi jednu od najboljih franišiza u NBA ligi.

Kako je izvestili  izvori bliski San Antonio Spursima, sa ovim timom će tokom leta trenirati dva potencijalna reprezentativca Srbije, centar Nikola Milutinov i krilo Nemanja Dangububić. Centra Olimpijakosa je kao 26. picka na draftu 2015. izabrao San Antonio, dok je Nemanja Dangubić draftan godinu dana ranije kao 54 pick. Očekuje se da će Dangubić i naredne sezone ostati u dresu Crvene zvezde dok su velike šanse da Milutinov ovoga leta obuče dres Spursa.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*