Recap dana: Jedan Bogdanović u Pacersima, drugi u Kingsima, Hardaway ponovo Knick!

Dok traje Letnja liga i mladi pokušavaju da se nametnu svojim budućim klubovima, NBA ligaši ne srede skrštenih ruku. Juče je kolonija košarkaša iz Srbija povećana za jednog člana, a Miloš Teodosić se seli na Zapad, mađu Clipperse.

8. jul, 2017.

  • Službeno je! Bogdan Bogdanović postaje najplaćeniji rookie u istoriji NBA lige. Sinoć je otišao u Ameriku kako bi potpisao ugovor za Kingsima. Za 3 godine dobiti će 27 miliona$.

  • Hawksi su odlučili nemečirati ponudu Knicksa za Hardawaya Jr. To znači da Knicksi imaju novog-starog beka šutera. Prošli puta je igrao za minimalac, a sada je potpisao ugovor za 72 miliona $ na 4 godine.

  • Sinoć su Cavsi i Thunderi odlučili pojačati svoju klupu. Za minimalac su potpisali Jeff Green za Cavse i Felton za Thundere. Green je solidna krilna opcija, no neće doneti veliki napredak u igri. Tu je čisto da Lebron ima više odmora tokom regularne sezone. S druge strane vrlo dobar potez Thundera. Nisu imali back up playa, Payne nikako da pokaže dobre igre, te su uzeli veterana Feltona. Iskusan bek od kojeg znaš šta možeš očekivat. Solidnu igru u regularnoj sezoni i da bude dostojna zamena u playoffu za 10 minuta. Za minimalac i više nego dovoljno.

  • “Sat je počeo da otkucava”, napisao je Adrian Wojnarowski na svom Twiteeru i pokrenuo lavinu spekulacija oko budućnosti Giannisa Antetokounpa u Bucksima. Navodno, the Greek Freak bi mogao napustiti klub vrlo brzo. Giannis je to vrlo brzo odbacio referirajući se na reči jedne poznate pesme i dokazujući svoju lojalnost timu:

  • Iako je o prelasku Klaya Thomspona u Celticse bilo dosta reči tokom juna, kada se još nije znalo pod kojim će uslovima Kevin Durant potpisati novi ugovor i koliko je prostora ostati u salary capu za nove ugovore, ova se priča ponovo aktuelizovala. Kako Fadaway World prenosi Celti ne odustaju od ove opcije, koja bi ih učinila zaista moćnom:

7. jul, 2017. 

  • Babo ipak neće završiti kod Divca. Nakon što su Wizardsi odlučili kako mu neće produživati ugovor nije dugo trebalo da Bogdanović pronađe novi klub. Sledeća destinacija su Indiana Pacersi! Potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 21 milion $ i tako postao startni bek šutera Pacersa.

  • Sada kada su doveli Bradleya Pistonsi su odlučili pustiti svog dosadašnjeg beka šutera Caldwell Popea da traži novi klub. Postaje nezaštićeni slobodni igrač što znači da je slobodan u odabiru novog kluba. Odličan potez uprave Pistonsa (prvi nakon dugo vremena…) te sada neće morati pretplatiti Popea već čuvaju nove za iduću godinu kada Bradleyu ističe ugovor.

  • IMAMO TRADE! Boston je odlučio tradeati svog najboljeg obrambenog igrača Averya Bradleya u Pistonse. U drugom smeru će ići Marcus Morris, stretch četvorka. Malo nejasan potez Aingea, nisu potpisali Olynika koji je jako sličan Morrisu, da bi onda za njega tradeali Bradelya koji je pokazao kao izvrstan igrač u oba smera, čak i u playoffu. Valda Ainge zna šta radi.

  • Knicksi ispravljaju svoje greške. Nakon što su pustili Hardawaya Jr. za siću sada su mu odlučili dati ogroman ugovor. Ponudili su mu 71 milion$ na 4 godine, što je on i prihvatio. Hawksi sada mogu izjednačiti ponudu i ostaviti svog startnog beka šutera, zbog kojega su se rešili Korvera sredinom prošle sezone.

  • Heat ostaje na okupu! Nakon što su jučer potpisali Diona Waitersa, danas je objavljeno kako će svoj ugovor podužiti i James Johnson. Dobio je 60 miliona $ raspoređeno na 4 godine.

  • Iako nisu uspeli potpisati Haywarda Heat se ipak pojačao. Stigao je centar iz Celticsa Kelly Olynik kao slobodan igrač. Nakon što je Gordon otišao u Kelte više nije bilo prostora za potpis Kanađanina, te se on odlučio na Heat. Dobio je također ugovor na 4 godine, samo što će on inkasirati 50 miliona $. Može li Heat s ovim pojačanjem do playoffa?

 

  • Poslednji mohikanci NBA drafta iz 1998. godine – Dirk Nowitzki i Vince Carter igraće i svoju 20-tu sezonu. Dirk je produžio vernost svojim Mavsima, dok je Carter stigao među Divčeve Kingse:

  • Aktivirali su se i Spursi. Dosta neizvesnosti vlada oko njihovog rostera za narednu sezonu. Prvi igrač koji je pojačao tim iz San Antonia je iskusno krilo Rudy Gay:

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Crafword iznenadio, ipak nije otišao kod Lebrona! - Ostatak Sveta
  2. Crawford iznenadio, ipak nije otišao kod Lebrona! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*