“Jednostavno nismo verovali jedni drugima.”

Jedina kanadska ekipa u NBA Toronto Raptorsi su imali neočekivano loš nastup u playoffu. Pre 2 godine su pružili solidan otpor kasnijm prvacima Cavsima, uzeli su čak dve utakimce i očekivao se dodatni napredak u ovoj sezoni. Doveli su Ibaku i Tuckera kako bi učvrstili reket i obranu, nešto što im je falilo protiv Cavsa prije 2 sezone.

Nakon potpisa ove dvojice stvari su izgledale dobro u regularnoj sezoni. Pobede su išle, playoff je dosta rano bio osiguran, a jedini problem je bila povreda Lowrya. No on se vratio do doigravanja i očekivao se pohod na Cavse. Ali u playoff hladan tuš.

Mučenje s Bucksima u prvom krugu, bili su na rubu ispadanja, a kasnije su doživeli laganu metlu od Cavsa. Lebron je bio u izvrsnoj formi, nisu ga mogli nikako zadržati i svi planovi su propali u vodu. Najveći problem je bila igra Raptorsa, previše izolacija i soliranja, a jedan od gorih igrača je bio i Demarre Carroll.

Momak koji je imao sjajnu sezonu u Hawksima je potpisao veliki ugovor i došao u Toronto. Očekivanja nikada nije opravdao, a izgleda da je problem bila jako loša kemija u ekipi. Sada je u Netsima i dao je intervju za Toronto Sun u kojemu je pokušao objasniti razloge lošeg playoffa.

-“Kada su stvari krenule loše, treba se okrenuti izolacijama, tako stvari funkcioniraju. Za to trebaš verovati jedan drugome, to je nešto na čemu se mora raditi. No toga nije postojalo kod nas. Mislim da neki ljudi jednostavno nisu verovali u svoje suigrače i nisu mislili da mogu odraditi posao kako treba. Imali smo manjak poverenja u tim.”- rekao je Carrol.

On nije bio jedini koji se požalio na to. Neki igrači nisu bili sretni što igra toliko ovisi od Allstar bekova Lowrya i Derozana. Smatrali su da previše soliraju i da je lopta samo kod njih. Lowry se baš i nije iskazao u tim situacijama, redovno je bio lošiji u playoffu nego u regularnoj sezoni, dok je Derozan praktički bio jedina svetla tačka Raptorsa u playoffu. No manjak kemije i poverenja je doveo do raspada.

Carroll je sada je otišao u Netse, a Raptorsi su zadržali jezgru u Lowryu, Derozanu i Ibaki, a ako žele srušiti Cavse iduće sezone morati će promeniti ploču.

1 Trackback / Pingback

  1. Recap sezone 2016-2017: Toronto Raptors - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*