Svi tradeovi ovog leta na jednom mestu!

Finiš tradea bio je vrlo interesantan i buran. Svedočili smo blockbuster tradeu u kojem su najbolji timovi Istoka razmenili svoje igrače. Melo Anthony još uvek je u Knicksima, argentski čarobnjak još 2 sezone ‘mamuza’ u Teksasu…

Blockbuster trade Irvinga, kome će se pridružiti Melo, Manu jaše još 2 godine!

Cavsi su režirali najnoviju sapunicu ovoletnjeg tradea. Irving je zatražio odlazak, i naveo destinacije u koje bi otišao. ‘Ruža od stakla’ u međuvremenu je sletela u Cleveland. Čekamo info o Melu za kojeg se tvrdi da je pitanja dana kada će napustiti ‘veliku jabuku’.

Recap nedelje: Irvng odlazi, Melo saga još uvek nije gotova!

Lebron je zabrinut za budućnost Cavsa, nikako nije zadovoljan njihovim potezima i pod hitno moraju reagirati. Manu Ginobili je objavio kako ćemo uživati u njegovim majstorijama još jednu sezonu, a Rocketsi su pojačali klubu odličnim obrambenim igračem Mbah Mouteom.

Kralj je nezadovoljan!

Odradili smo draft, sada i Letnju ligu, a većina slobodnih igrača je pronašla svoje nove-stare klubove. Što znači da se preslagivanje ekipa za iduću sezonu polako privodi kraju. Naravno ostaje još uvek mesta za tradeove (Melov je naizvesniji i praktički visi u zraku) tako da smo odlučili izabrati ekipe koje nas nisu oduševile svojim potezima ovo leto.

Ko su gubitnici ovogodišnjeg tradea?

Rondo je ponovo sa Cousinom. To je čak i dobro izgledalo u Kingsima, no karakteri su i dalje problem. Rose je isto pronašao novi dom u mladoj ekipi Bucksa, a Wade će možda potražiti izlaz iz Bullsa.

Rondo kod Boogia, Rose među jelenima, Wade se vraća kući

Bradonja je potpisao produženje ugovora, najveće u istoriji NBA, sa Rocketsima i u narednih 6 godina zaradiće 228 miliona dolara. Kolege sa drugim medija su izračunale da Harden za jednu sekundu zaradi prosečnu platu u pojedinim zemljama našeg regiona!

Potpisan najveći ugovor u istoriji NBA!

Bojan Bogdanović potpisao je na dve godine za Pacerse i time postao najplaćeniji hrvatski sportista:

Pacersi dobili novog šutera

I dalje ćemo u narednoj sezoni gledati dve legende koje su na pragu pete decenije života!!! Poslednji mohikanci drafta, Dirk Nowitzki i nebeski skakač Vince Carter i dalje jašu!

Dirku novi ugovor, Teo ide kod Griffina, Waiters ostaje u South Beachu!

4. jul nam treću godinu zaredom donosi veliki trade. Nakon Lamarcusa Aldridgea 2015, Kevina Duranta 2016, ove je godine Gordon Hayward na ovaj dan odlučio da će sa Zapada preseliti na Istok, i zameniti dres Jazza dresom najtrofejnijeg kluba u NBA istoriji:

Hayward odabrao – Celticse!

Zapad će prema svim predviđanjima biti izuzetno jak, a plasman u play off u Zapadnoj konferenciji biće veliki izazov. Grmljavina se pojačala All Star igračem, Devner također, a Durant je pokazao da mu je klupski uspeh ispred lične zarade:

George ‘grmi’, Lowry broji pare, Durantu preči sportski motiv

Nakon što se popeo na krov Evrope, Bogdan Bogdanović ušao je u istoriju NBA a da nije odigrao niti jedne minute za svoj novi klub, Kingse:

Recap dana: Bogdan najskuplji rookie ikada, Melo ipak odlazi?

Čovek koji je Knickse trebao da digne i donese im konačno toliko očekivani šampionski prsten, klub je gurnuo na samo dno, i na kraju – otišao!

Zen Master napustio Knickse!

Osipanje u Hawksima, raspad razvikane ekipe Netsa zbog koje i dana ova franšiza trpi, i neki novi vetrovi u Lakersima:

Zahuktava se na trade pijaci

Toliko trade kombinacija, a niti jedan konkretan potez oko ‘crne ovce’ ovogodišnjeg tradea:

‘Neželjeno dete’ tradea

Cleveland je izgubio titulu, ambiciozno je ušao u ovogodišnji trade, dosta se toga najavljivalo uoči leta, ali…

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Fadeway: Pet trejdova sa najmanje rizika - Ostatak Sveta
  2. NBA 2017 2018: Šta nam donosi nova sezona? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*