Bender i Žižić dominirali, Lonzo ruši rekorde!

bleacherreport.com

14.jul, 2017.

U prvom meču sinoć naš bek Nikola Radićević je imao još jedan solidan meč. Ubacio je 5 poena, no imao je jako loš 1/6 šut u porazu Nuggetsa od Netsa. Beasley je bio najefikasniji kod Nuggetsa sa 20 koševa, a za Netse je Whitehead zabio 14.

Žižić igra sve bolje i bolje. Još jedan odličan meč u pobedi Kelta protiv Warriorsa. Ubacio je 14 poena, uhvatio 10 skokova i podelio 3 blokade “Ratnicima”. Kelti su uverljivo došli do pobede, a kod Ratnika jedini je McCaw nešto pokušavao i završio je na 20 poena.

U odsustvu Jacksona Sunsi su izgubili od Grizzliesa, no Bender je odigrao najbolji meč dosada. Šut ga opet nije slušao, imao je samo 1/7, no uspeo je ubaciti 20 poena i iza Jamesa biti najefikasniji u svojoj ekipi. Tome je dodao i sjajan allround učinak sa 7 skokova i 5 asista. James je zabio 32 poena uz 5 asista no nažalost nije bilo dovoljno. Međede je predvodio Selden sa 33 ubačaja.

U zadnjoj utakmici večer Lonzo Ball je opet dominirao. Upisao je još jedan triple double učinak, prvi kojemo je to dva puta u toku Summer League uspelo. Postigao je 16 poena, uz 10 skokova i 12 asista u pobedi nad Cavsima. Sjajnu večer naših centara zaokružio je Zubac sa 13 poena i 10 skokova. Kod Cavsa je omaleni Felder ubacio 25 no nije bilo dovoljno protiv sjajnog Lonza.

Drugi pick ovogodišnjeg drafta i najavljivani lider nove generacije Lakersa, Lonzo Ball, eksplodirao je u sinoćnjem meču Letnje lige protiv 76ersa. Meč je završio sa 36 poena, 11 asistencija, 8 skokova, 5 ukradenih lopti i 2 blokade. Lakersi su dobili 103-102  zahvaljujući dobro izvedenom slobodnjaku Ivice Zupca i tako se plasirali u drugi krug. Zubac je odigrao fantastičan meč koji je završio sa 21 poenom, 3 skoka, po 2 blokade i asistencije.

Pogledajte neke od Lonzovih najboljih poteza ove večeri:

Sinoć je u okviru Letnje lige nastupilo i nekoliko igrača sa naših prostora. U pobedi Denvera, Nikola Radičević je počeo u startnoj postavi i završio meč sa 5 poena i 3 skoka. Igrao je 15 minuta.

Dragan Bender je ponovo bio odličan, za 32 minuta na terenu postigao je 18 poena, uz 5 skokova i 2 asistencije. Šutirao je 7-3 za tri poena.

Bullsi su poraženi od Portlanda. A čak tri igrača dobilo je priliku. Duje Dukan je nakon sjajne partije počeo u startnih pet ali je za 20 minuta postigao samo 1 poen. Nešto bolje su se snašli ‘rezervisti’ Nikola Jovanović (8 p, 2 sk) i Dejan Todorović (3 p, 3 ukradene lopte).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*