Recap sezone: Sacramento Kings

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Rocky Widner/NBAE via Getty Images)

Piše: Nemanja Stevanović, NBA Balkan Magazine

Sacramento je još jednu u nizu sezonu završio sa negativnim skorom i bez playoffa. Sa skorom 32-50 uspeli da zauzmu razočaravajuće 12-to mesto na zapadnoj konferenciji. U obe kategorije, napad i obrana, su bili u donjoj polovici lige, što znači da niti na jednoj strani terena stvari nisu najbolje funkcionirale.

Igrali su toplo-toplo cele sezone,priređivali su najveća iznenađenja kao što su pobede nad: Warriorsima, Bostonom, Clevelandom (i to na gostujućem terenu) ,ali su i ubeljive poraze protiv najlošijih timova lige. Presudni momenat u sezoni je bio trejd glavne zvezde tima Demarcusa Cousinsa, čoveka koji je imao svu slobodu na parketu pa je tako često i preuzimao posao drugih igrača te tako gušio njihovu igru.

Before i after Boogie

Boogie je evidentno talentiran centar, verovatno i najtalentiraniji u ligi. No problem je što je u glavi izuzetno nestabilan. Vodeći je po broju tehničkih grešaka u ligi, a uz to nikada ne znaš što možeš očekivati od njega. MVP partiju ili pak 2 tehničke i tuš prije kraja utakmice. Zato se Divac odlučio na put bez njega. Nakon ovog trejda dobio oštre kritike, čak je se pominjalo da je njegov položaj u klubu pod znakom pitanja, međutim trade se na kraju ispostavio kao prava stvar. Nakon odlaska Cousinsa nije bilo prave zvezde, Cauley-Stein je imao nekoliko dobrih partija, Scal Labissiere je imao imao sjajnu dobre partije posebno protiv Suns-a gde je zabio 32 poena, Hield se vremenom privikao na igru Sacramenta pa je pa je sezonu završio u all rookie first teamu. Nakon njegova odlaska igra je bila puno bolja i tečnija, iako u ekipi nije bilo prave zvezde. No video se napredak i borba, što prije nije bio slučaj, a to najbolje opisuje utakmica protiv Clippersa u kojoj su stigli gotovo nemoguće.

Videlo se da odlaskom Cousinsa nisu mnogo izgubili, ali opet (zasada) nisu ni ništa posebno dobili rekord tima se nije nesto poboljšao, no veliki pomak je bio u samoj igri. Tim pun talenata je igrao tečnije i lepše, no zasada kvalitet i pravi lider je izostajao.

Učinak tima

Najbolji igrači su bili Boogie i Rudy Gay. Prvi je otišao, a drugi je doživeo nezgodnu povredu ahilove tetive koja mu je dobrano skratila sezone. Nakon tradea istakao se Hield kada se napokon malo privikao na igru, a Collinson je odigrao standardno dobro s klupe. Problem ove sezone su bile povrede, praktički niti pola sezone nisu bili u punom sastavu i to je dosta uticalo na sezonu Kingsa.

 

Na kraju sezone se isplatio trejd Cousinsa je Pelicansi nisu igrali nista bolje te je Sacramento pored svog pika dobio jos jednog top 10 pika kojim su izdominirali draftom. Ovo je bila sezone za zaborav, no Divac je ipak nekim potezima barem dao neku nadu u bolju budućnost. Boogie je iako neverovatno talentiran i dobar igrač, bio uteg za ovu franišizu. Sada kada su ga se rešili mogu mirno slagati ekipu za dalje, a mi se nadamo da će se s novim akvizicijama vratiti na stare staze slave, kada smo ostajali budni gledati Bibbya, Peđu i Vladeta u kasne sate.

Sacramento očekuje mnogo bolju sledeću sezonu nego ovogodišnju. Tim je mlad,ambiciozan i veoma talentovan u miksu sa iskusnim veteranima koji su došli mogli bi da očekujemo i borbu za play off una ovako jakom zapadu kakav je danas.

5 Trackbacks / Pingbacks

  1. Sacramento Kings: Novi početak - Ostatak Sveta
  2. Sacramento Kings 2018 - 2019: Srpska košarkaška prestonica u SAD-u! - Ostatak Sveta
  3. Pacific 2019 - 2020: Borba za Los Angeles, Ratnici nakon dugog vremena nisu favoriti - Ostatak Sveta
  4. Sacramento Kings 2019-2020: O promašaju decenije i kraju jedne ere - Ostatak Sveta
  5. Sacramento Kings 2020-2021 Nastavak suše za Kraljeve - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*