Finale Letnje lige!

Napokon smo došli i do kraja Letnje lige u Las Vegasu. Prije ove održane su Lige u Orlandu i Utahu, a prvu su uzeli Mavsi, no bez glavnog igrača u Vegasu Dennisa Smitha Jr. Ovo je ujedno bila i najjača liga, gde su gotovo svi najbolji rookie dobili priliku nastupati. Fultz je nažalost odigrao samo početak zbog povrede, no isplivali su igrači kao Forbes iz Spursa i Dennis Smith Jr iz Mavsa koji je pokazao da je već prevazišao ovaj nivo.

Do zadnje utakmice su došli Blazersi predvođeni centrom Swaniganom, i Lakersi predvođeni Ball fenomenom. O njemu smo već pisali, a iako je izašao u polufinalu zbog povrede trebao bi biti spreman za finale.

Blazersi su na svom putu do Finala prošli Bullse, Raptorse, Spurse i na kraju u polufinalu su pobedili Grizzliese. Predvodi ih snažni centar Swanigan koji je najbolji strelac ekipa, a ujedno i drugi skakač čitave Letnje lige. Osim njega Jack Layman je odigrao nekoliko dobrih utakmice, a on je prošle godine bio i na rosteru prve ekipe.

S druge strane stoje Lakersi predvođeni već nam dobro znanim Lonzo Ballom koji je totalno izdominirao ovu ligu. Uz njega Kyle Kuzma se pokazao kao vrlo verovatna krađa drafta, dok svoje role odrađuju i Vander Blue i Josh Hart. Dobro ukomponirana ekipa, a veliki zadatak je i pred našim Zubcem koji će imati zadatak da pazi na najopasnije igrača Blazersa Swanigana.

16.jul 2017.

Sinoć su odigrani mečevi polufinala Letnje lige u Las Vegasu, a pobednici ovih mečeva – LA Lakersi i Portland Trailblazersi – igraće u finalu koje je na programu noćas.

LA Lakersi su savladali 108 – 98, uz odlično izdanje Lonza Balla koji je zbog povrede igrao samo 21 minut, ali je imao double double učinak od 16 poena, 10 asistencija i 4 skoka. Ball se povredio tokom treće četvrtine i neizvestan je njegov nastup u finalu.

Fantastičnu partiju Lakersa koji su za tri šutirali 22-17, začinio je Kyle Kuzma sa 24 poena, Thomas je dodao 20, a centar Ivica Zubac je za 20 minuta imao 12 poena i 7 skokova.

Blazersi su u drugom polufinalu naneli prvi poraz Memphisu (87 – 82) posle velikog preokreta kada su nadoknadili – 19. Rade Zagorac, krilni igrač koji je potpisao 2-godišnji ugovor sa Grizlliesima, bio je solidan sa 7 poena, 5 skokova i 4 ukradene lopte za 24 minuta.

Portland je do trijumfa vodio Jarnel Stokes sa 22 poena, 15 skokova i tri asistencije, a pratio ga je Jorhe Gutierrez sa 16 poena, osam asistencija i pet uhvaćenih lopti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*